İkokula silahlı saldırı! 27 ölü

ABD'nin Connecticut eyaletindeki bir ilkokulda düzenlenen silahlı saldırıda 18'i çocuk 27 kişinin öldüğü bildirildi. 20 yaşlarındaki saldırgan ölü ele geçirildi.

Yayınlanma: 14.12.2012 - 17:50
Abone Ol google-news

Olay sonrası polis saldırganı vurarak etkisiz öldürdü. Saldırganın kimliği açıklanmazken; okul öğrencilerinden birisinin babası olduğu iddia edildi.

Maskeli saldırganın okulun bayan müdürü Dawn Hochsprung'u hedef aldığı öne sürüldü. İlk gelen bilgilerde ölü sayısı sürekli olarak değişirken, çok sayıda yaralı da Danbury Hastanesi'ne kaldırıldı. Okul müdürünün durumuna ilişkin belirsizlik sürerken, yetkililer saldırıya ilişkin ABD başkanı Barack Obama'yı dakika dakika bilgilendirdi.

"Herkes sarsılmış durumda"

Velilerden Stephen Delgiadice, okulun bulunduğu Newtown'ın ABD'nin en güvenli yeri olduğunu düşündüklerini belirterek, olayın endişe verici olduğunu söyledi.

Delgiadice, şu anda durumu iyi olan 8 yaşındaki kızının olay sırasında iki el silah sesi duyduğunu ve öğretmenlerinin kendisinden köşeye gitmesini istediğini anlattığını belirtti.

Mergim Bajraliu ise silah seslerini evinden duyduğunu ve eğitim gören 9 yaşındaki kardeşini kontrol etmek için okula koştuğunu ifade etti.

Kardeşinin durumunun iyi olduğunu belirten Bajraliu, binadan çıkan öğretmenler arasında ağlayanların bulunduğuna değinerek, "Herkes sarsılmış durumda" diye konuştu.

Velilerden Richard Wilford da 7 yaşındaki oğlunun anlattıklarına göre, olay sırasında silah seslerini duyan bir öğretmen, dışarı çıkıp durumu kontrol ettikten sonra sınıfa tekrar girdi, kapıyı kilitledi ve polis olay yerine ulaşana dek öğrencilerin sınıfın köşesinde toplanmasını sağladı.

Saldırgan 20 yaşında

27 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenlediği sanılan kişinin adı Ryan Lanza olarak açıklandı.

CNN'e açıklamada bulunan bir yetkili, öldürülen 20 yaşlarındaki şüphelinin cesedinin sınıflardan birinde olduğunu, saldırganın üzerinden iki silah çıktığını belirtti. Polisin olayla ilgili bir kişiyi daha sorguya aldığı, ancak bu kişinin henüz "şüpheli" diye nitelenmediği kaydedildi.

Olayın ardından öğrencilerin yakınlardaki bir itfaiye binasına alındığı, durumu ciddi olan 3 yaralının tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Sandy Hook'taki saldırıda hayatını kaybedenlerden 18'inin öğrenci olduğu bildirilmişti.
ABD'nin Virginia Tech Üniversitesi'nde 2007 yılında düzenlenen silahlı saldırı, ülkedeki bir eğitim kurumunda düzenlenen en kanlı eylem olarak tarihe geçmişti. Virginia Tech Üniversitesinin kampüsünde önce 900 kişinin kaldığı yurtta kan döken, eylemine 2 saat sonra mühendislik ve bilim fakültesinde devam eden saldırgan 32 kişinin ölümüne neden olduktan sonra intihar etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler