İktidar ekranda kan kaybedecek

AKP’ye milletvekili aday adaylığı için yapılan 6 binin üzerindeki başvuru arasında, gazetelerindeki köşelerinde ve TV ekranlarında hükümetin politikalarına övgüler yağdıran yazar ve yorumcular dikkat çekti.

Yayınlanma: 21.02.2015 - 22:02
Abone Ol google-news

AKP’ye milletvekili aday adaylığı için 6 binin üzerinde başvuru yapılırken, özellikle son dönemde köşelerinde ve TV ekranlarında hükümetin politikalarına övgüler yağdıran yazarlar Hüseyin Yayman, Mahmut Övür, Markar Esayan, Nuri Elibol ve Muhsin Kızılkaya AKP’den aday adayı olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sır küpü” olarak nitelendirilen eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Ali İhsan (Mücahit) Arslan da adaylar arasında yer alıyor. AKP’de aday adaylığı için başvuru süresi önceki gün sona erdi. Genel merkez ve il başkanlarına toplamda 1000’i kadın, 500’ü engelli olmak üzere 6 binin üzerinde başvuru yapıldığı belirtildi. Milletvekili olmak için yarışa giren aday adaylarından öne çıkan isimler şöyle:

 

Ekran

- Televizyonlardaki tartışma programlarında ön plana çıkan Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol, Yeni Şafak yazarları Markar Esayan ve Kemal Öztürk ile Muhsin Kızılkaya, Star gazetesi yazarları Halime Kökçe ve Resul Kurt, gazeteci Yusuf Armağan, yazar Rahim Er, mevcut gazeteci kökenli milletvekilleri Şamil Tayyar ve Mehmet Metiner ile birlikte listeye girebilmek için yarışacak.

 

Spor

- Eski milletvekili, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya yeniden adaylık başvurusunda bulundu. Yerlikaya’nın milletvekili adaylığı için Türkiye Güreş Federasyonu’ndan da istifa etmesi gerekiyor. Ancak Yerlikaya’nın istifasının henüz federasyona ulaşmadığı belirtiliyor. Federasyonun, Yerlikaya’nın istifası üzerine 60 gün içinde seçime gitmesi gerektiği, ancak istifa dilekçesinin bulunamaması nedeniyle seçim takvimini açıklayamadığı dile getiriliyor. Eski futbolcu Tanju Çolak, eski Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin da aday adayı oldu.

 

Sır küpü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sır küpüm” dediği ve adaylığı konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ters düştüğü eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yine Erdoğan’ın en çok güvendiği isimlerden biri olarak nitelendirilen eski Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan’ın oğlu Ali İhsan (Mücahit) Arslan aday olurken bir süredir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in siyasete girmesi için hazırladığı oğlu Osman Gökçek de adaylar arasında yer aldı.

Eski CHP’li vekil ve Baykal’ın sağ kolu AKP’de: Bir dönem eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sağ kolu olarak nitelendirilen Savcı Sayan, eski CHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, eski Başbakan Bülent Ecevit’in koruması Recai Birgün, aday adayları arasında yerini aldı.

Danışmanlar kuyrukta: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlarından Aydın Ünal ile Başbakan Davutoğlu’nun danışmanları Ertan Aydın, Ali Sarıkaya ve Taha Özhan da başvuruda bulundu.

Akademisyenler sırada: Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Akdoğan, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Prof. Dr. Nurselen Toygar, Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı.

Bürokrat akını: Eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Ulaştırma Bakanlığı eski Müsteşarı Habib Soluk, eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcıları Salih Çelik, Yusuf Büyük ile Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, eski Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı, eski TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Başbakanlık Müşaviri Hasan Albayrak, eski Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, eski Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Elif Kılıcıkan, eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Ogan, eski Adalet Bakanlığı Müşaviri Adnan Boynukara, Milli Eğitim Bakan Müşaviri Necip Fazıl Kurt.

2. Kavakçı vakası: Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde TBMM Genel Kurulu’na ilk kez türbanıyla giren, ancak DSP’li milletvekillerinin protestosu sonucu çıkmak zorunda kalan, Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarıldığı için milletvekilliği düşen Merve Kavakçı’nın kardeşi Ravza Kavakçı.

Eski milletvekilleri: Abdurrahman Kurt, Hüseyin Besli. Bakan yardımcıları: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek.

Akiller AKP’li: Hüseyin Yayman ile birlikte Akil İnsanlar Heyeti’nde yer alan Erol Göka.

 

Alçı'ya da teklif var

- AKP’nin şiddetli taraftarları olarak bilinen gazeteci çift Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın da adı adaylar arasında geçiyor. Rasim Ozan Kütahyalı, önceki akşam katıldığı bir TV programında bu konuda sorularla karşılaştı. Gazeteci Hadi Özışık’ın, “Rasim, senin adın da geçiyor adaylar arasında” sorusuna Kütahyalı, şu yanıtı verdi: “Yok benim değil de. Daha ziyade Nagehan ile ilgili daha çok haber çıktı. Benim niyetim yok” dedi. Kütahyalı, “Eşinize teklif geldi mi?” sorusuna ise şöyle dedi: “Yani önemli yerlerden söyleyenler oldu diyelim.” Kütahyalı, teklifi kimin yaptığını açıklamadı.

 

Sitem, tweet'le ortaya çıktı

- Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın, Twitter’de direkt mesaj (DM) yazmaya çalışırken yanlışlıkla tweet atması sosyal medyayı karıştırdı. Kendisine milletvekilliği teklifi gelmediği için Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sitem eden Karaca “Benim evliliğim çok zarar gördü bu süreçte. Ama sorun şu: Ben Ankara’da yapamam. O ayrı. Teklifin T’si bile gelmedi. Bu da Davutoğlu ekibinin vefa ölçülerini iyi gösteriyor” yazarak bütün takipçileri ile paylaştı. Daha sonra tweetlerini silen Karaca, “Hesabım ele geçirildi, PC çöktü. Şifre değiştirme işlemleri uzun sürdü. Az önce bu hesaptan paylaşılan yazışma bana ait değil” diye yazarak çark etti. Karaca’nın kabul etmediği tweetleri binlerce kez paylaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler