"İktidar sanal gündem yaratıyor"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ''İktidar Türkiye'nin gerçek sorunlarıyla meşgul olmuyor, kendisine sanal gündem yaratıyor ve bu sanal gündemle Türkiye'yi meşgul ediyor'' dedi.

Yayınlanma: 31.01.2010 - 17:29
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, partisinin Ankara'nın Gölbaşı ilçesi kongresine, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ve Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu ile birlikte katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Okay, Türkiye'de işçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin perişan olduğunu belirterek, herkesin mevcut durumdan memnuniyetiz olmasına rağmen iktidarın halen görevde olduğunu söyledi.

İktidarın gidici olduğunu bu nedenle sanal gündemlerle ülkeyi meşgul ettiğini ileri süren Okay, şöyle devam etti:
''İktidar Türkiye'nin gerçek sorunlarıyla meşgul olmuyor, kendisine sanal gündem yaratıyor ve bu sanal gündemle Türkiye'yi meşgul ediyor. Şimdi haftada bir darbe oluyor. Diğer taraftan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı diyor ki 'bir siyasi parti kapatılacaksa bunu hisseder. Nasıl hisseder, kapatılmanın koşullarını yaratır'. Buna Başbakan hemen cevap veriyor. Ne diyor, 'Demokrasi Yargıtay başkanına mı kaldı'. Sen niye cevap veriyorsun. Niye Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi bundan alınganlık göstermiyor da sen gösteriyorsun? Çünkü yarası olan gocunur.''

Prof. Dr. Muammer Aksoy'un silahlı saldırı sonucu 20 yıl önce öldürüldüğünü anımsatan Okay, ''Cumhuriyet Gazetesi'nde Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Mustafa Balbay ile yaşıt birçok köşe yazarları vardı. Bir çoğu liboş oldu. Bir çoğu 2. Cumhuriyetçi oldu. Bir çoğu boyun eğdi. Cumhuriyetçi olmak, Atatürkçü olmak, dik durabilmek kolay değil. Birileri dik duruşunun bedelini hayatıyla ödüyor, birileri siyasi ödüyor, birileri Silivri'de cezaevinde ödüyor. Ama birileri de para babalarının kucağına oturuyor, onların borazanı oluyor'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler