İletişim mezunlarının kamuda istihdamı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, iletişim fakültesi mezunlarının kamuda istihdamıyla ilgili olarak, ''İşsiz gazetecileri, iletişim mezunlarını da buraya ekleyerek bir bilgi bankasını insanların hizmetine sunabiliriz'' dedi.

Yayınlanma: 07.04.2011 - 10:05
Abone Ol google-news

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığının ev sahipliğinde düzenlenen 19. İletişim Fakülteleri Dekanlar Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Kayseri'de, iletişim fakültesi mezunlarının kamu kurumlarında istihdamıyla ilgili bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

Ülkede demokrasi olduğunu, kimseyi bu konuda zorlayamayacaklarını vurgulayan Atalay, kendilerinin ancak yol gösterici rol üstleneceklerini ifade etti.
Bu konudaki düşüncelerini sürekli gündemde tutarak, kamuoyu oluşturacaklarını belirten Atalay, şöyle konuştu:

''Eğitimini almış bir insanın yapacağı habercilik, çekeceği fotoğraf, onların kuracağı iletişimi başkaları yapamaz. Bir havuz oluşturmayı düşünüyoruz. Bir program geliştiriyoruz. Bu programda, işsiz gazetecileri, iletişim mezunlarını da buraya ekleyerek bir bilgi bankasını insanların hizmetine sunabiliriz. Hangi iletişim mezunu nerede oturuyor, hangi ilde kimler var, özelikleri neler... İhtiyacı olanlar o havuzdan yararlanabilecek. Bu hem hizmeti kolaylaştıracak hem de istihdamı azami düzeye çıkaracaktır diye düşünüyoruz.''

Okul gazeteciliği

Atalay, okul çağındakilere okuma alışkanlığı kazandırmak, gazete okumalarını teşvik etmek amacıyla da ''Okul Gazeteciliği'' projesini hayata geçireceklerini bildirdi.
Toplumda okuma alışkanlığının okullardan başlayarak kazandırılması gerektiğini vurgulayan Atalay, şu bilgileri verdi:

''Öğrencilere yönelik küçük boy gazeteler hazırlayalım, bu gazetelerle gazeteciliği sevdirelim, hem okul haberleri olsun hem o öğrenciler de yazarları olsun, o yaşta yazarlığa başlasınlar hem de belirli konulardan haberdar olsunlar diye düşünüyoruz. Türkiye'deki gelişmelere kayıtsız kalmasınlar. Yaşlarının kaldırabileceği bir takım haberler ve yorumlarla buluşsunlar amacındayız. Bunun için de Basın İlan Kurumu olarak bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmayı sonlandırdığımızda Milli Eğitim Bakanlığına sunacağız. Önce pilot okullardan başlamak üzere daha sonra yaygınlaştırarak, okullarımızı, öğrencilerimizi, küçük yaştan itibaren gazetelerle, gazetecilerle buluşturacağız. Okullarımıza değişik gazetecileri götürüp, sohbet ettireceğiz ve bu kampanyanın büyümesini sağlayacağız.''

Gazetelerin basımı konusunda kurumlarının destek olacağı gibi sponsor bulabileceklerini de belirten Atalay, ''Basın İlan Kurumu olarak katkı sağlayacağız, emek vereceğiz. Bu noktada iletişim fakültelerinden de yararlanacağız'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon