İlk gün heyecanıyla!

Ankara, İstanbul ve İzmir 19 Mayıs Bayramı'nı kutlamak için meydanlarda olacak.

Yayınlanma: 18.05.2018 - 20:44
Abone Ol google-news

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için İstanbul’da çok sayıda etkinlik düzenlenecek. CHP’li belediyelerin düzenlediği etkinlikler, 7’den 70’e, 19 Mayıs ruhunu yaşamak isteyen herkesin katılımına açık olacak. İşte onlardan bazıları

Kartal: Kartal Belediyesi’nin kutlamaları, sabah saatlerinde gerçekleştirilecek protokol töreninin ardından gençler için düzenlenecek şölen ve sonrasında yürüyüş ve konserlerle devam edecek. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de katılacağı ‘19 Mayıs Yürüyüşü’ saat 20.45’te başlayacak.

Kadıköy: Kadıköy Belediyesi’nin etkinlikleriyse şöyle: Bisiklet Turu 11.00’de Kalamış Atatürk Parkı’ndan başlayacak. Saat 14.00 ile 16.00 arasında Kadıköy Ladies Ragbi takımı sahalarda olacak. Saat 13.00-18.00 arasında Kaykay yarışması, 16.00-17.00 arasında ise frizbi yarışmaları da düzenlenecek. 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında saat 19.00’da Melek Mosso ve Fatma Turgut sahnede olacak.

Beylikdüzü: Beylikdüzü Belediyesi, önce saat 13.00’te şimdiye kadarki en büyük belediye kütüphanesi olan Yaşar Kemal Kütüphanesi’nin açılışını yapacak. Saat 21.00’de ise Vadi içinde “Gençlik Yürüyüşü” gerçekleşecek. Etkinlikler konserle son bulacak.

Şişli: Şişli Belediyesi’nin programına göre bugün saat 09.30’da Nişantaşı Sanat Parkı’nda resmi tören gerçekleşecek, ardından 11.00’de Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü Atatürk Evi önünde vatandaşlarla buluşarak bayramlaşacak. Akşam saat 21.00’de gerçekleşeceği duyurulan kortej yürüyüşü ve Murat Dalkılıç konseri ise iptal edildi.

Sarıyer: Sarıyer Belediyesi, pop müziğin sevilen sesi İrem Derici’yi gençlerle buluşturacak.

81 ilden gelen gençler Ankara’da buluşacak

19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı için ilk tören Anıtkabir’de düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak başkanlığında 81 il ve KKTC’den gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halkoyunları ekipleri ve bakanlık çalışanlarından oluşacak heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak ve saygı duruşunda bulunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, 81 ilden gelecek temsilci gençleri kabul edecek. Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener İYİ Parti gençlik kollarının düzenleyeceği organizasyon kapsamında Anıntkabir’de gençlerle bir araya gelecek. Ayrıca TED’in Gençlik Festivali’nin üçüncü gününde TED Ankara Koleji’nin İncek’teki stadyumunda yaklaşık 15 bin kişilik geçit töreni düzenlenecek. 2 bin çocuk zeybek ve vals yapacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını festival coşkusuyla kutlayacak Çankaya Belediyesi, düzenlediği Üniversiteler Arası Müzik Yarışması’nın ödül törenini yapacak ve sonrasında gençleri rock müziğin güçlü sesi Şebnem Ferah ile buluşturacak. Ferah, sevilen şarkılarını Çankayalılar ve gençler için seslendirecek.

CHP, anıta çelenk koyacak, İYİ Parti denize açılacak

İstanbul’da CHP ve İYİ Parti de özel etkinlikler düzenleyerek gençlerle buluşacak. CHP İstanbul İl Başkanlığı, bugün saat 08.30’da Taksim’deki Atatürk Anıtı’na çelenk koyacak. Törene CHP İstanbul İl Başkan vekili Necati Ekşi ve üyeler katılacak. İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları üyeleri de saat 14.00’te Eminönü İskelesi’nden denize açılacak. Partiden yapılan açıklamada, “1919 ruhuyla Gençlik Marşı eşliğinde denize açılacağız. İstanbulun tüm ‘iyi’ gençlerini bekliyoruz” denildi.

İzmir’de bayram sazlı sözlü

İzmir’de Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin programları şöyle: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği program kapsamında bugün Gündoğdu Alanı’nda saat 21.00’de Ceza, Sattas ve Can Bonomo sahne alacak. Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği “Gençlik, Spor ve Sağlıklı Yaşam Festivali” başladı. Festivalde panellerden spor karşılaşmalarına, konserlerden dans gösterilerine kadar onlarca etkinlik yapılacak. Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Gripin konseri, bugün Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda saat 21.30’da başlayacak. Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği Candan Erçetin konseri de, bugün saat 21.00’de Smyrna Alanı’nda. Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği Bağımsızlık Koşusu saat 16.00’da Fahrettin Altay Meydanı’ndan başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler