İlk işi 'Gezi'yi 'Gazi' yapmak oldu

İzmir Selçuk’ta CHP’li belediye yönetimindeyken “Gezi” adıyla düzenlenen park, yönetim AKP’ye geçince “Gazi”ye dönüştürüldü. AKP’li Başkan Zeynel Bakıcı, “Toplumu kutuplaştıran kavramları yeniliyoruz. Ben parkın adının sevgi olmasını istemiştim ama genel kanaat gereği ‘Gazi’ yaptık” diye kendini savundu.

Yayınlanma: 12.05.2014 - 09:42
Abone Ol google-news

Selçuk’ta CHP’li Belediye Başkanı Vefa Ülgür döneminde yapılan ve seçim öncesinde açılan Gezi Parkı’nın adı değişti. Gezi olaylarının ardından, ilçe belediyesince düzenlemesi yapıldıktan sonra kullanıma açılan park, AKP’li Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın istemiyle ad değiştirdi. Parka meclis kararıyla “Gazi” ismi verildi. AKP ve MHP grubunun destek verdiği değişiklikte CHP grubu çekimser kaldı.

Bakıcı, “Gezi Parkı olaylarının ardından temmuz ayında meclis toplantısında karar alınmış. Ardından seçim öncesi faaliyete geçti. Burasının adı eski Emlak Bankası Parkı ve Tesisleri idi. Sonra Gezi Parkı olmuş. Bize de değişiklik talebi geldi. Benim aklımdan ‘Sevgi’ ismi geçiyordu. Genel kanaat ‘Gazi’ olunca o şekilde karar aldık. Toplumun artık gerilmemesi, kutuplaşmaması gerekiyor. İnsanların birbirine karşı durduğu bir anlayışı istemiyoruz. Herkesin destek vereceği, kimsenin ‘hayır’ diyemeyeceği ismi parkımıza verdik” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler