İlk uçakla Türkiye'ye dönüyor

"Fransa'nın bu noktadan sonra gönlümüzü almasına imkan yok" diye Türkiye'nin Fransa Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, yarın Paris'ten Türkiye'ye döneceğini açıkladı. Burcuoğlu'nun istişareler için Ankara'ya çağırıldığı bildirilmişti.

Yayınlanma: 22.12.2011 - 17:17
Abone Ol google-news

Kamuoyunda "soykırımı inkar yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi, Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edildikten hemen sonra "İlişkilere büyük bir darbe vuruldu" açıklamasını yapan Burcuoğlu, akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenledi.

Yarın sabah 07.40 uçağıyla Türkiye'ye geleceğini ifade eden Burcuoğlu Fransa'ya ne zaman döneceğinin kararını hükümetin vereceğini belirtti.

Ancak Burcuoğlu, en kısa zamanda bu durumun çözülmesini ve böylece görevinin başına yeniden dönebilmeyi umut ettiğini söyledi.

Senato sürecini çok yakından takip edeceklerini söyleyen Burcuoğlu, "Amacımız, bunun hiç Senato'ya gelmemesi ya da Senato'da durdurulmasıdır" dedi. Senato'nun 10 Ocak'a kadar kapalı olacağını hatırlatan Burcuoğlu kendisinin Fransa'da olmamasının süreci etkilemeyeceğini belirtti.

"Yazık olacak"

"Fransa'nın bu noktadan sonra gönlümüzü almasına imkan yok"
diyen Burcuoğlu, ilişkilerin tamirinin çok zor olduğunu ifade etti. Burcuoğlu, "Türkiye'de herkes neyin ne olduğunu biliyor. Yazık olacak. Çark ederler mi yoksa inada mı biner bilemiyorum" dedi

Büyük bir darbenin zaten vurulduğunu söyleyen Burcuoğlu, "Umarım bunu yeni darbeler izlemez" dedi.

Büyükelçi Burcuoğlu, kendilerine destek mektupları gönderenlere, telefon edenlere teşekkür ederken, oylama sırasında "hayır" oyu veren Fransız vekillerin bu tavrını hoş bir sürpriz olarak karşıladıklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler