İngiltere'de cezaevlerinde yoğunluk

İngiltere'de yaşanan yağmalama, kundaklama ve şiddet olayları nedeniyle günde 100'den fazla kişi cezaevlerine konuluyor.

Yayınlanma: 19.08.2011 - 15:48
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İngiltere ve Galler'de hapishanelerde bulunan kişi sayısının 86 bin 654'e yükseldiği kaydedildi.

Cezaevleri Yönetim Birliği, bu şekilde tutuklamalar sürerse cezaevlerinde yer kalmayacağı uyarısında bulundu. Cezaevleri Servisinden bir sözcü, hapishanelerin kapasitelerini artırmak için yöntemler aradıklarını da ifade etti.

İngiltere Adalet Bakanlığı geçen yıl, cezaevlerindeki suçlu sayısının 3 bin kişi azalacağını düşündüklerini açıklamıştı. Ancak son olaylarla, cezaevlerinin kapasitelerinin dolmak üzere olduğu uyarısı yapılıyor.

Başkent Londra'da başlayan ve İngiltere geneline kısa sürede yayılan olaylarda, şimdiye kadar binden fazla kişi tutuklandı.

Bu arada Cambridge Dükü William ve eşi Kate bugün olaylardan etkilenen ve üç kişinin hayatını kaybettiği Birmingham şehrini ziyaret ediyor. Galler Prensi Charles önceki gün Londra'da, Prens Harry de dün Salford'da olayların ardından oluşturulan kriz merkezlerine gitmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler