İnönü rahmetli oldu, ben geleyim

İnce, Erdoğan’ın İnönü’yü FETÖ’cülükle suçlaması ve görüşme talebine Sakarya’dan yanıt verdi.

Yayınlanma: 09.06.2018 - 20:36
Abone Ol google-news

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘eski Başbakan Erdal İnönü’nün FETÖ’cü olduğu’ iddiası ve “Gelsinler konuşalım” çağrısına, “İnönü gelemez, istiyorsan sen gidebilirsin onun yanına. Ben Erdal İnönü adına seninle konuşmaya varım” karşılığı verdi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Sakarya Demokrasi Meydanı’ndan Türkiye’ye seslendi. İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

-İnönü gelemez, sen istersen git: Rahmetli Erdal İnönü FETÖ’cüymüş. Arkasından dediği laf şu; “Gelsinler konuşalım” diyor. Adam öldü, rahmetli. Erdoğan, Erdal İnönü gelemez, istersen sen gidebilirsin oraya. İstiyorsan git. İnönü ailesi beni aradı. “Erdal Bey rahmetli oldu, gelemez. Aile adına sen gidebilirsin” dediler. Sakarya’dan Erdoğan’a sesleniyorum; “İsterlerse gelsinler konuşalım” dedin ya Erdoğan, ben Erdal İnönü adına seninle konuşmaya varım. İstediğin televizyonda, kanalda, istediğin zaman yüreğin, cesaretin, bilgin varsa çık karşıma.

-Her kuşun eti yenmez: Bana “İnce” diyor “Geometrik olarak pek ince değil ama” diyor. Bir kere ona geometrik olarak değil anatomik olarak derler. Burada da çaktı yine. “Birinci çıkmazsan, siyaseti bırakacak mısın” diyor. Buradan sesleniyorum, Erdoğan söz verdin yap ama benim de bir isteğim var. İsteğim şu; seninle bir televizyon kanalında ekonomi tartışmak istiyorum. Sen yüzde kaçla cumhurbaşkanı seçildin? 51.79 ile. Ben bir soru sorayım; 51.79’un altında oy aldığında sen siyaseti bırakacak mısın? Ben iddialı adamları severim, bayılırım. Çünkü ben de iddialı birisiyim. Madem meydan okuyorsun, ben de meydan okuyorum. Meydan boş değil, unutma her kuşun eti yenmez.

-Aha sana dört: (Rabia işareti yaparak) Ben size o dört parmağı anlatayım. Erdoğan’ın döneminde yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, yalan var mı? Aha sana dört işte.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler