İntihar paylaşımları yasaklandı

Instagram, kullanıcı sağlığını ve psikolojisini korumak zorunda olduğunu belirterek intihar veya kendine zarar verme içerikli görüntüleri ve videoları yasakladığını açıkladı.

Yayınlanma: 29.10.2019 - 14:24
Abone Ol google-news

Sosyal medya devi Instagram, son önem yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Son getirilen yasak; insan sağlığına ve psikolojisine zarar verebilecek olan 'kendine zarar verme' ve 'intihar' içerikli görüntüleri kapsıyor.


Instagram, geçen şubat ayında kişinin kendine zarar verdiği bazı görüntüleri yasaklamış, aynı zamanda iyileşmiş yara izleri gibi içeriklerin de 'keşfet' sekmesinde çıkmasını engellemişti.


Webtekno'nun haberine göre, geçen günlerde bir blog yazısı paylaşan Instagram Başkanı Adam Mosseri, bu değişiklikten sonraki ilk 3 ayda Instagram'ın 834 bine yakın gönderi hakkında işlem yaptığını açıkladı.


İnsanların sağlık deneyimlerini paylaşmalarına izin verirken diğerlerinin de potansiyel olarak zararlı içeriğe maruz kalmalarını engellemek için bir denge kurmak zorunda olduklarını belirten Mosseri, bu yüzden yasakları genişletme kararı aldıklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler