IPO'dan mansiyonla döndük

19. Uluslararası Felsefe Olimpiyadı (IPO) 'na Avusturya'nın ev sahipliğinde Viyana'da gerçekleşti.

Yayınlanma: 01.06.2011 - 14:11
Abone Ol google-news

Saint Pulchérie Lisesi'nden Mustafa Ayçiçeği'nin mansiyon aldığı ollimpiyatta Danimarka altın, Güney Kore ve Portekiz gümüş, Finlandiya ile Almanya bronz madalya  kazandı.
IPO'ya bu yıl katılan 29 ülke; ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hindistan, İsrail, İtalya, Japonya, Kanada, G. Kore, Litvanya, Macarisan, Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, İsviçre, Türkiye ve Yunanistan.

Her yıl olduğu gibi bu yılda her ülke ulusal ödül kazanmış ikişer genç felsefeciyle Viyana'ya gitti. Türkiye, 6 Mart'ta düzenlene "Ulusal Felsefe Olimpiyatı"nda birinci olan Eskişehir Fatih Lisesi'nden Sevilcan Başak Ünal ve ikinci olan İstanbul Saint Pulchérie Lisesi'nden Mustafa Ayçiçeği ile temsil edildi.

Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı, IPO temsilcimiz Nuran Direk; "Öğrencilerimiz bizi mükemmel şekilde temsil ettiler. "Felsefenin Gücü ve  Güçsüzliüğü" konusundaki öğrenci çalıştayına katıldılar. Güzel arkadaşlıklar kurdular." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler