'İraden tutuklu' imza kampanyası

12 Haziran'da seçilmelerine karşın, tutukluluk halleri süren ve cezaevlerinde bulunan milletvekilleri için Facebook üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

Yayınlanma: 10.09.2011 - 09:34
Abone Ol google-news

İzmir'in kurtuluşu olan 9 Eylül tarihinde sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta "İraden tutuklu, bir imza da sen ver" adlı bir etkinlik oluşturuldu. Facebook'taki etkinlik sayfasında biraraya gelen yurttaşlar, imzaladıkları mektupları yeni dönem öncesinde TBMM Başkanlığı'na ulaştıracak. Mektuplarda, tutuklu vekillerin görevleri başına gelebilmeleri için Meclis Başkanlığı göreve davet ediliyor. Etkinliğe ait Facebook sayfasına göre meclise gönderilecek iletiler şöyle:

12 Haziran 2011 seçimleriyle oluşan yeni Meclis'in, 1 Ekim 2011'de tam olarak toplanmasını, Milli İradenin eksiksiz şekilde temsil edilmesini ve Kurtuluş Savaşı'nı yöneten Meclis'in bu ruhuna saygı duyan tüm milletvekillerinin, hiçbir engelle karşılaşmaksızın, Ankara'da görevinin başında olmasını istiyoruz. Bu doğrultuda; biz aşağıda imzası olanlar, TBMM yönetimini ve üyelerini göreve ve sorumluluğa davet ederiz.

Etkinliğin Facebook sayfasına https://www.facebook.com/event.php?eid=260077817355872&notif_t=event_invite adresinden erişilebiliyor. İmzalı iletiler de Deniz Aksoy P.K. 142 Ankara adresine posta yoluyla iletilebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler