Irak, daha fazla su istiyor

Irak, Türkiye'ye Fırat Nehri'nden daha fazla su akışı sağlanması çağrısında bulundu. Iraklı yetkililer, Türkiye'nin Fırat Nehri'nden su akışını kısa bir süre artırdığını, ancak daha sonra yeniden azalttığını savundu.

Yayınlanma: 07.06.2009 - 15:41
Abone Ol google-news

Irak Su Kaynakları Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Abdüllatif Raşid'in bugün Türkiye'ye Fırat'tan Irak'a daha fazla su akışı konusunda hiçbir şey yapılmadığını ilettiği ve su akışının, saniyede 500 metre küpe çıkarılmasını talep ettiği belirtildi.

Su meselelerini izleyen parlamento komisyonunun bir üyesi olan Kerim El Yakubi de, ülkedeki çiftlikler ve içme suyunun tehlikede bulunduğunu belirterek, "Ülke, çevresel ve insani felaket tehdidi altında" dedi.

Ülkenin güneydoğusunda Divaniye gibi bölgelerdeki su arıtma tesislerinin çok fazla çamur nedeniyle su pompalayamadığını ifade eden El Yakubi, Türkiye'nin Fırat Nehri'nden su akışını kısa bir süre artırdığını, ancak daha sonra yeniden azalttığını savundu.

El Yakubi, Bağdat'ın güneyinde Fırat ile Dicle nehirleri arasındaki çiftçilerin zor durumda olduklarını, sulama için yeterince suları olmadığını söyledi. Bu arada, Necef kentinde dün çiftçi ve balıkçılar, hükümetin komşulardan daha fazla su akışını talep etmesi için gösteri düzenledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler