İran: Füze sistemlerine karşı önlem alındı

İran, ''İsrail'i korumaya yönelik füze savunma sistemlerine karşı gerekli önlemlerin önceden alındığını'' bildirdi.

Yayınlanma: 09.04.2012 - 10:27
Abone Ol google-news

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, bir törende yaptığı konuşmada, bölgedeki füze savunma sistemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tuğgeneral Hacızade, ''Siyonist rejimi korumaya yönelik işgal topraklarında (İsrail) ve Akdeniz'de birkaç sistem oluşturulduğunu bildiklerini'' söyledi.

Basra Körfezi'ne de füze savunma sistemi kurulacağı ile ilgili açıklamayı zaten beklediklerini ifade eden Hacızade, ''Bununla ilgili endişemiz yok. Bu sisteme karşı koyabilmek amacıyla yapılacak olanlar bir yıl öncesinden düşünülmüş'' dedi.

Tuğgeneral Hacızade, ABD ve İsrail'in, erken uyarı, bilgi toplama ve füzelerin yön tayini gibi sistemler kurma planlarının hayata geçirildiğinden haberdar olduklarını belirtti.
''ABD ve İsrail, Arap ülkelerinin sermayesiyle siyonist rejimin güvenliğini sağlama peşindeler'' diyen Tuğgeneral Hacızade, ''Acı olan da bunun Müslümanların parasıyla yapılıyor olması'' ifadelerini kullandı.

İranlı komutan, ''Hem Basra Körfezi hem de Türkiye'deki füze savunma sistemleri, siyonist rejimin emniyetini temine yöneliktir. Ancak biz bunlar için gerekli hazırlıkları önceden düşünmüşüz'' diye konuştu.

Savunma Bakanı Ahmed Vahidi de Basra Körfezi'ne füze savunma sistemlerinin kurulmasıyla ilgili, ''''Basra Körfezi'ne füze savunma sistemi yerleştirilmesi planı, ABD ve İsrail'in işidir'' ifadesini kullanmıştı.

Vahidi, ''Biz, en başından beri bu işi reddettik, bunu bölge güvenliğine karşı bir durum olarak değerlendiriyoruz. Dostlarımıza bu konuya girmemeleri için çaba göstermelerini tavsiye ettik'' diye konuşmuştu.

ABD'nin Basra Körfezi bölgesine füze savunma sistemi yerleştirilmesi için Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri nezdinde girişimlerde bulunduğu basında yer almıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler