İran'dan Erdoğan'ın sözlerine tepki... ''Özel siyasi hedefler...''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'ı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyerek "mezhepçilik " yapmakla suçladığı açıklamalara İran Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 12:00
Abone Ol google-news

Bakanlık Sözcüsü Hüseyin Cabir Ensari, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Bu ifadeler özel siyasi hedefler bağlamında söylenmiştir " dedi.

İranlı Sözcü, "İran'a karşı bu tip ifadeler ilk kez Türk yetkililerce söylenmiyor. Bölgedeki mevcut anlaşmazlıkla bağlantılı özel siyasi hedefler doğrultusunda kullanılıyor. Biz diğerlerinin ne konuştuğundan sorumlu değiliz ve Suriye konusundaki politikamız açık ve nettir" diye konuştu.

İran'ın Suriye'ye yönelik politikasının iki temel üzerine kurulduğunu kaydeden Ensari,  bunların "Suriye halkının kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olmaları " ve " terör ve şiddetin siyasi hedeflere ulaşmak için araç olarak kullanılmasına karşı çıkmak " olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki çatışmalarla ilgili yaptığı konuşmada İran'ın, "mezhepçilik " yaptığını söylemiş, "İran mezhepçilik gayesiyle Esed'in arkasında durmasaydı belki bugün Suriye diye bir meseleyi konuşuyor olmayacaktık " ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler