Irina Bokova Avrupa Müzik Forumu'nu açtı

Avrupa Müzik Konseyi tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenen Avrupa Müzik Forumu’nun açılışı dün akşam Borusan Müzik Evi’nde UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova tarafından yapıldı. Törende, Borusan Quartet, Ahmet Adnan Saygun’un 1 no.lu keman konçertosunu seslendirdi.

Yayınlanma: 20.04.2012 - 19:49
Abone Ol google-news

Türkiye’nin Borusan Kültür Sanat aracılığıyla üyesi olduğu Avrupa Müzik Konseyi (European Music Council) tarafından düzenlenen İkinci Avrupa Müzik Forumu bu yıl 19-22 Nisan 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Borusan Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde “Sınırları Aşmak-Köprüler Kurmak” teması ile düzenlenen forumun açılışına Türkiye’nin UNESCO Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu, UNESCO Türkiye Millî Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Avrupa Müzik Konseyi temsilcisi Prof. Dr. Filiz Ali ve konsey üyeleri de katıldı.

 UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Avrupa Müzik Forumu için İstanbul’un seçilmesinin bir tesadüf olmadığını, kültürel çeşitlilik, yetenek ve köklü bir geleneğin yanında yenilik için gereken dinamizmin de bu şehirde var olduğunu söyledi. UNESCO olarak sınırlı imkanları olan ülkelerde kültürün gelişmesi, sanatın yaygınlaşması için halka yönelik çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Bokova, bu ülkelerde özellikle sanata eğilimi olan yetenekli çocukları desteklediklerini belirtti. Dünyanın finansal krizi ve savaşları konuştuğuna dikkat çeken Bokova sözlerini “Bence şu anda kültüre ve sanata her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Kültür, toplumlarımızın yapıtaşı, kültür biziz. Biz UNESCO olarak kültürün yenilenebilir tek enerji kaynağı olduğunu söylüyoruz” sözleriyle tamamladı.
 
Borusan Kültür Sanat’ı Avrupa Müzik Konseyi’nde temsil eden Prof. Dr. Filiz Ali ise konuşmasında toplantının düzenlendiği İstanbul şehrinin, bir düzineyi aşkın farklı dilin konuşulduğu, farklı kültür, din ve mezheplerin yan yana büyük bir uyum içinde yüzyıllardır bir arada bulunduğu, kültürel çeşitlilik kavramının somut yansıması olduğunu söyledi.
Bu yıl “Sınırları Aşmak-Köprüler Kurmak” temasıyla düzenlenen forum kapsamındaki çeşitli atölyelerde, bütün üyelerin katıldığı toplantılarda, küçük gruplar arasındaki çalışmalarda, Avrupa ve çevresinde müzik alışverişini zorlayan engellerin kaldırılması, müzikle insanlar, ülkeler, kültürler ve kuşaklar arasındaki sınırların aşılması konuları tartışılacak.
 
UNESCO ve Uluslararası Müzik Konseyi ile bağlantıları bulunan Avrupa Müzik Konseyi, müziğin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren ulusal müzik konseyleri ve kuruluşlar için yeni bağlantı fırsatları yaratan, kültür ve müzik projelerini daha geniş kitlelerle buluşturarak görünürlüğünü artıran önemli bir platform olma özelliği taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler