İş dünyasıyla otelde buluştu

İşdünyası Davutoğlu buluşması aralarında TÜSİAD, TOBB, İSO ve İTO gibi derneklerin yanı sıra Güler Sabancı, Ali Koç, Turguy Ciner, Ferit Şahanek gibi isimlerin de olduğu 50’ye yakın iş insanın katılımıyla yapıldı.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 07:04
Abone Ol google-news

Daha önce işadamı Turgay Ciner’in evinde olması planlanan ancak Davutoğlu’nun Trabzon mitingi nedeniyle ertelenen buluşma bu kez geniş kapsamlı yapıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu dün gece seçim önce işdünası ile bir araya geldi. 7 Haziran seçimleri öncesi işadamı Ali Kibar’ın evinde iş dünyası ile biraya gelen Davutoğlu bu kez oldukça kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Bir otelde yapılan görüşmeye hükemet kanadından Davutoğlu’nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile katılırken iş dünyasından da aralarında Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstabul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye İhracatcılar Meclisi (TİM) gibi oda ve derneklerin yanı sıra pek çok işadamı ve oda başkanı katıldı.

İş dünyasından toplantıya katılanlar arasında Güler Sabancı, Ali Koç, Turgay Ciner, Ferit Şahanek ve Hüsnü Özyeğin gibi isimlerin de yer aldığı 50 civarı iş insanı katıldı.,

Asgari ücret konuşulmuştu

Daha önce seçimlere 10 gün kala yapılan zirvenin ana konusunu asgari ücret ve HDP’nin oluşturduğu yazılmıştı.

Davutoğlu, muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusunda vaatlerini gündeme getirerek TÜSİAD’ı bu konuda sessiz kalmakla eleştirmiş, Türkiye’nin önde gelen yatırımcıları da Davuoğlu’na yüksek asgari ücret konusundaki eleştirilerinde haklı olduğunu ancak seçim öncesi her partiye eşit mesafede durduklarını söylemişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler