İspanya'da yangınlarda 1 kişi öldü

İspanya'nın Alicante kenti yakınlarında çıkan yangında 1 kişi öldü.

Yayınlanma: 12.08.2012 - 20:16
Abone Ol google-news

Valencia Özerk Yönetim Hükümeti Sözcüsü Serafin Castellano, Alicante'nin La Torre de les Maçanes ilçesinde bugün öğlen saatlerinde çıkan bir yangını söndürme çalışmaları sırasında 1 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Castellano, mekanik arıza sonrasında bir araçtan çıkan alevlerle başladığı sanılan yangından dolayı bölgede bulunan 130 çocuğun bulunduğu bir kampın boşaltıldığını da söyledi. Alicante yakınlarındaki yangının söndürülmesi için 18 uçağın kullanıldığı, ayrıca askeri acil yardım birliğinin de çalışmalara destek verdiği kaydedildi.

Alicante'de bugün yaşanan ölümle birlikte, İspanya'da bu yaz çıkan yangınlardan dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı.

Öte yandan İspanya'nın 9 farklı yerinde çıkan yangınların devam ettiği, ancak Kanarya Adaları grubunda olan La Gomera dışındaki tüm yangınların kontrol altına alınmak üzere olduğu açıklandı. La Gomera'da geçtiğimiz 4 Ağustos'ta başlayan yangınlarda 2 bin 500 kişi evini terk etmek zorunda kaldı.

Yetkililer, özellikle olumsuz hava şartlarından dolayı aktif olan ve henüz kontrol edilemeyen La Gomera'daki yangının, son 150 yılda adadaki en ciddi yangın olduğunu söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler