"İsrail ile üzerinde çalıştığımız bir anlaşma yok"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İsrail ile şu anda üzerinde çalışılan yeni bir anlaşmanın bulunmadığını belirterek, ''Ama zaten her türlü ilişkimizi düzenleyecek, mesela askeri alanda 16 tane anlaşma var. Bunlardan hiçbiri yürürlükten kalkmış değil, hepsi yürürlükte'' dedi.

Yayınlanma: 19.01.2010 - 11:42
Abone Ol google-news

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adnan Menderes Havalimanı'nda soruları yanıtladı.

Hafta sonu Ankara'yı ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile yaptığı görüşmede, Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik ''yakışıksız'' davranışın gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine Gönül, konuk bakan ile bir saat kadar görüştüklerini anımsattı. Gönül, ''Bizim görüşmelerimiz her iki hükümet arasında her iki devlet, her iki millet arasındaki bütün meseleleri kapsadı. Elbette arzu ediyoruz ki bugüne kadar 60 kadar anlaşmayla iyi ilişkiler götürdüğümüz İsrail ile ilişkilerimizi bundan sonra da en iyi şekilde götürelim'' dedi.

Gönül, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un ''Büyükelçiyi sınır dışı ederiz'' şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Onlar Dışişleri Bakanlığının konusu. Dışişleri Bakanımız zannediyorum etraflıca görüştü'' diye konuştu.

İsrail ile yeni bir anlaşmanın gündemde olup olmadığının sorusuna Gönül, ''İsrail ile şu anda üzerinde çalıştığımız herhangi bir anlaşma yok ama zaten her türlü ilişkimizi düzenleyecek, mesela askeri alanda 16 tane anlaşma var. Bunlardan hiçbirisi yürürlükten kalkmış değil, hepsi yürürlükte'' yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler