İsrail, Obama'nın konuşmasını bekliyor

İsrail Ulaştırma Bakanı İsrael Katz, Mısır'ı ziyaret etmeye hazırlanan ABD Başkanı Barack Obama'nın Müslümanlarla uzlaşmaya çalışma hakkı bulunduğunu, bununla birlikte bunun İsrail ile ABD'nin ortak çıkarlarına zarar vermemesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 03.06.2009 - 10:21
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla tanınan Ulaştırma Bakanı İsrael Katz, ordu radyosuna yaptığı açıklamada, "ABD Başkanının İslam dünyasıyla uzlaşma girişiminde bulunmaya, kalbini kazanmak için El Kaide ya da İran ile yarışmaya hakkı var, ama bunun ortak çıkarlarımıza zarar vermemesi lazım" ifadesini kullandı.

Obama'nın İsrail'e karşı dostane tavır içinde olduğunu da belirten Katz, "Ancak onun eski Başkan George Bush'tan farklı bir yaklaşımı var, Arap ve İslam dünyasına başka mesajlar gönderiyor, bu kolay olmayan, başka bir gerçeklik" dedi.

ABD ile İsrail arasında yoğun işbirliği bulunduğunu da söyleyen Katz, "Ama anlaşmazlıklar da kısa bir süre önce arttı" dedi ve Obama'nın Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına tamamen son verilmesi yönündeki baskılarını eleştirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler