"İşsiz çok, kalifiye eleman yok"

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, genel anlamda işsizlik oranlarının düştüğünü, ancak genç nüfusta işsizliğinin hala yüksek olduğunu, buna karşın kalifiye eleman sıkıntısının da bulunduğunu belirti.

Yayınlanma: 15.03.2011 - 13:08
Abone Ol google-news

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık ayı işsizlik rakamlarına ilişkin yaptığı açıklamada, işsizlik oranlarının her geçen gün düştüğünün inkar edilemeyecek bir gerçek olduğunu söyledi.

İşsizlik oranlarındaki düşüşün ülke adına sevindirici olduğunu, ancak genç işsizliğinin önlenmesi gerektiğini ifade eden Keçeci, ''Elinde mesleği olmayan çok insan var, bu insanlara acilen meslek öğretmemiz lazım. Meslek bilen insanlar ne kadar çok olursa işsizlik de o oranda çözülmüş olur. İşsizlik oranlarında bir düşüş var, ama genç nüfusta işsiz çok, kalifiye eleman yok. Benim gençlere tavsiyem kolunuza altın bileziğinizi takın, işsiz kalmazsınız'' dedi.

Keçeci, genç işsizlik oranlarının yüksekliğine karışın sanayicinin de kalifiye eleman bulma konusunda sıkıntılar yaşadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Kalifiye eleman arıyoruz bulamıyoruz, ama 'Her işi yaparım' cinsinden işçi çok. Kalifiye eleman bulamayınca bunlar işe alınıyor. Gençler de masa başı iş arayınca sanayide kalifiye eleman sıkıntısı çekiyoruz. Genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 21,6 olması üzüntü verici. Bu gençlerimizin istihdamının sağlanması gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan bu neslin meslek sahibi yapılması için herkes elini taşın altına koymalı.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler