İstanbul 10. Noteri Büyükkılıç'ın yargılanmasına başlandı

Almanya'daki Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturma kapsamında ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından hakkında dava açılan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç'ın yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 02.06.2009 - 10:43
Abone Ol google-news

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanık İsmet Büyükkılıç ile aynı zamanda oğlu olan avukat Cüneyt Büyükkılıç katıldı.

Duruşmada kimlik bilgileri alınan Büyükkılıç, hakkında açılan soruşturma nedeniyle açığa alındığını ve imza yetkisinin bulunmadığını kaydetti.

Büyükkılıç, daha önce Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu 3 sayfalık dilekçedeki beyanlarını tekrarladığını ifade ederek, noter olarak ''onaylama'' ve ''düzenleme'' şeklinde çalıştıklarını, Noter Kanunu'nun 2. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, mazeret hakkı gözetilerek mahalline gidip kendisine ibraz edilen kimliği kontrol ettiğini söyledi.
İsmet Büyükkılıç, burada yaptığı işlemde herhangi bir aksaklık tespit etmediğini belirterek, ''Hazırlanan vekaletnamenin onay işlemini yaptım. İlgilinin adres ve kimlik bilgilerini aldım ve dairemde bu bilgileri personele yazdırarak onay işlemini gerçekleştirdim'' dedi.

''Herhangi bir sahtecilik suçu işlemedim, buna kastım yoktur'' diyen Büyükkılıç, kanunda nüfus kağıdı örneğinin işlenemeyeceğine dair bir hükmün bulunmadığını savundu.

Duruşmada söz alan avukat Cüneyt Büyükılıç da müvekkilinin suç işleme kastının olmadığını ileri sürerek, Almanya'daki Deniz Feneri e.V davası kapsamında tutuklanan Mehmet Gürhan'ın o dönemde bu kadar tanınan bir kişi olmadığını kaydetti.

Müvekkilinin, yapılan işlem sırasında Mehmet Gürhan'ı tanımadığını öne süren Büyükkılıç, olayda herhangi bir mağdurun olmadığını ileri sürerek, İstanbul 5. Noterliğince tercüme edilen söz konusu belgenin bir örneğini mahkeme heyetine sundu.

Mahkeme Heyeti de soruşturmaya müşteki sıfatıyla katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, yaptıkları suç duyurusuna ilişkin ellerindeki delil ve belgelerin istenmesi amacıyla kendilerine çağrı yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasında ceza alan Mehmet Gürhan'ın yurt dışında tutuklu bulunduğu dönemde, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman'a İstanbul 10. Noterliği aracılığıyla ''genel vekaletname'' verdiği, dolayısıyla bu vekaletnamenin sahte olduğu iddiasıyla İsmet Büyükkılıç hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.
İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca, İsmet Büyükkılıç hakkında hazırlanan iddianamede, ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler