İstanbul Belediyesi'nin yıktığı okula tepkiler

ÖOB Başkanı Cem Gülan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkın kararını eleştirdi ve "Şartlar ne olursa olsun bir okulun yıkılması hoş karşılanmaz" dedi.

Yayınlanma: 24.08.2009 - 08:55
Abone Ol google-news

Özel Okullar Birliği (ÖOB) Başkanı Cem Gülan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı Kemer Okulları'nı yıkmasına tepki gösterdi. ÖOB Başkanı Gülan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkın kararını eleştirdi ve "Şartlar ne olursa olsun bir okulun yıkılması hoş karşılanmaz" şeklinde konuştu.

Gülan, şunları söyledi: "10 yıllık böyle bir okulun, hukuk kararı beklenmeden yıkılması doğru değil. İstanbul Büyükşehir Belediye bir çözüm bulabilirdi. Bir yıl öncesinden haber verebilirdi. Okul yıkılması kesinlikle doğru değil. Burası özel bir okul. Okulların açılmasına az bir süre kala bu okulu yıkarsanız, öğrenciler nereye gidecek. Veliler ve öğrenciler mağdur olacak. Yıkımı gerçekleşen okulda eğitim görmeye hazırlanan 400 öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen 'Öğrencileri başka bir okula yerleştireceğiz' önerisi de yanlış. Bu öğrenciler özel okul öğrencisi. Her okula gitmek ister mi ? Şartlar ne olursa olsun bir okulun yıkılması hiç hoş bir şey değil. Okulların açılmasına az bir zaman kala yapılmamalıydı. Ne olursa olsun bir okulun yıkılmasını asla hoş karşılayamayız. Olayın takipçisi olacağız"

 

'Kanunen doğru, vicdanen yanlış'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkın kararını eleştirdi ve "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Tokbaş, kanunen doğru fakat vicdanen yanlış hareket etti. Velilere ve öğrencilere hesap vermeli" şeklinde konuştu.

Koncuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kaçak yapılaşmaya devlet müsaade etmiyor. Ancak İstanbul'da tek kaçak yapı bu okulmuş gibi, onca öğrencinin nerede okuyacağının bir tedbiri alınmadan okulun yıkılması çok çirkin bir durum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın acaba şahsi bir problemi mi var da binlerce kaçak yapı varken, başka bir tedbir almak yerine İstanbul'da bir okulu yıkıyor? Binlerce kaçak yapı varken yıkılması gereken en son yer bir okuldur. Bu hareket, Topbaş'ın eğitime verdiği önemi de gösterir. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler