İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu'nda sürpriz istifa

İBB Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu'na atanması tepki çeken sanat eleştirmeni ve akademisyen Hasan Bülent Kahraman, üyelikten istifa etti.

Yayınlanma: 20.08.2020 - 13:18
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu'nda sürpriz istifa
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, İstanbul’un kültür sanat hayatına yön vermek için İBB Kültür Sanat Platformu Danışma Kurulu'nu oluşturdu. İçinde kamuoyunun yakından tanıdığı çok sayıda isim olan platformun üyeleri herhangi bir ücret almadan İBB’ye danışmanlık yapacak.

Kenan Kocatürk, Rumeysa Kiger, Özlem Ece, Yekta Kopan, Levent Erden, Mert Fırat, Harun Tekin ve Saffet Emre Tonguç gibi isimlerin yer aldığı kurulda AKP’ye yakınlığı ile bilinen, eski Sabah yazarı akademisyen ve sanat eleştirmeni Hasan Bülent Kahraman da vardı.

Bir dönem hükümete yakın olan ve özellikle Ergenekon kumpası sürecindeki açıklamaları nedeniyle tepki toplayan Kahraman'ın kurula alınması ise sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

İSTİFA ETTİ

Odatv’nin haberine göre; tartışmaların büyümesi üzerine Hasan Bülent Kahraman, Kültür Daire Başkanlığı ile irtibata geçerek kurul üyeliğinden kendi rızasıyla ayrıldığını belirtti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler