İstanbul'da Balkan belgeselleri

Balkan Belgesel Merkezi ile ''Documentarist'' İstanbul Belgesel Günleri iş birliğiyle Balkan belgeselleri İstanbul'da buluşacak.

Yayınlanma: 22.04.2011 - 11:57
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ''Documentarist''in, Balkan ülkelerinden gelecek belgesel projelere ev sahipliği yapacağı ve bu belgesel atölyesine, aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 7 ülkeden 7 proje seçildiği bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl Balkan belgeselcileri ve festival temsilcilerini buluşturan ''Documentarist''in, bu yıl düzenlediği atölyeye, Türkiye'den Yasemin Birhekimoğlu ve Melisa Üneri'nin ''Yırtık'' adlı projesinin katılacağı belirtildi.

Atölyede finale kalarak yönetmen ve yapımcılarıyla İstanbul'da ağırlanacak projeler şöyle:
''Andreea Valean, Tudor Giurgiu, Romanya / proje: ''Ciorica'', Atanas Georgiev, Darko Popov, Makedonya / proje: ''Wedding and Funeral Orchestra'', Ivan Mandic, Sırbistan / proje: ''Against all Odds'', Danijel Damian Nenadic, Oliver Sertic, Hırvatistan / proje: ''Silent Flight'', Petya Novakova, Nina Pehlivanova, Bulgaristan / proje: ''The Square'', Sabrina Begovic, Nejra Hulusic, Bosna Hersek / proje: ''Undercovered'' ile Yasemen Birhekimoğlu, Melisa Üneri, Türkiye / proje: ''Good Girls Don't Kiss and Tell.''

Açıklamada, atölyeye, yerli belgesel yönetmenleri, yabancı festival ve kurum temsilcilerinin misafir gözlemci olarak katılacağı belirtildi.

Balkanlar'daki evrensel potansiyele sahip projelerin geliştirilmesini amaçlayan atölyenin, ilk etabının, 2-7 Mayıs'ta Sofya'da, ikinci etabının, Documentarist 2011 kapsamında 3-5 Haziran'da İstanbul'da, üçüncü ve son etabının ise 28-31 Temmuz'da Kosova'nın Prizren kentinde DokuFest sırasında gerçekleştirileceği kaydedildi.

Atölye sonunda projelerden birine ''En İyi Keşif Ödülü''nün verileceği belirtilen açıklamada, projelerin bir kısmının, Ekim ayında düzenlenen Avrupa'daki en büyük belgesel festivallerinden ''DOK Leipzig''in ortak yapım buluşmasına davet edileceği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler