İstanbul’da boş araziye gömülü yüzlerce silah bulundu

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğine gelen isimsiz bir ihbarda 2009 yılında boş bir araziye çok sayıda silah gömüldüğü yönündeki bilgi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Üsküdar'da boş bir arazide, polis tarafından iş makineleriyle yapılan kazıda çok sayıda tabanca bulundu. Yapılan inceleme sonucu silahların çoğunun kurusıkı olduğu tespit edildi. Bugün yalılan aramalarda da yine tabanca ve tabanca parçaları bulundu.

Yayınlanma: 27.09.2016 - 21:04
Abone Ol google-news

<video:607054>

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliğine gelen isimsiz bir ihbarda 2009 yılında boş bir araziye çok sayıda silah gömüldüğü yönündeki bilgi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Ekipleri ihbarı değerlendirerek akşam saatlerinde Burhaniye Mahallesi 4.Murat Sokak üzerinde bulunan boş bir arazide gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerine konuyla ilgili bilgi verdi. Polis ekipleri, olay yerini güvenlik şeridi çekerek önlem alırken, sokak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. TEM ekipleri iş makineleri yardımıyla bölgede kazı çalışması yaptı. Akşam saat 20.30 sıralarında başlayan kazı çalışması saat 00.00 sıralarında sona erdi.

GÖMÜLÜ 240 TABANCA BULUNDU

Yapılan çalışmalarda, yaklaşık 240 tane çoğu parçalanmış vaziyette tabanca bulundu. Ele geçirilen tabancalar sayılmak ve incelenmek üzere tek tek yere dizildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını tamamlamasının ardından silahlar incelenmek üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAHLARIN ÇOĞU KULLNILMAZ DURUMDA

TEM ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin kazıda bulunan silahlarla ilk değerlendirmesine göre silahların çoğunun kullanılamaz durumda olduğu ve kurusıkı olduğunu değerlendiriyor.

Silah bulunan arazide yapılan çalışmadan görüntüler - VİDEO 

BU SABAH DA SİLAH BULUNDU

Üsküdar'da 240 kuru sıkı tabancanın bulunduğu arazideki aramalar bu sabah yeniden başladı. Olay yeri inceleme ekipleri ve iş makinelerinin katıldığı çalışmalarda yine tabanca ve tabanca parçaları bulundu.

Olay yeri inceleme ekipleri, sabah erken saatlerde silahların bulunduğu Burhaniye Mahallesi'ndeki boş araziye yeniden geldi. Burada metal dedektörlerle çalışma yapan polis ekipleri, bölgeye iş makineleri istedi. İş makinelerinin de gelmesiyle bölgede kazı çalışmaları da yeniden başladı. Çalışmalarda tabancalar ve tabanca parçaları ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler olay yeri inceleme ekipleri tarafından delil torbalarına konarak, incelenmek üzere emniyete götürüldü.
Çevredeki vatandaşlar olaydan dolayı yaşadıkları şaşkınlıkları dile getirdi. Bir mahalle sakini, "Burası zamanında patika bir yoldu. Daha sonra beton yola çevrilmiş. Tabii güzel olmuş demiştim ama bu olay yaşanınca şaşırdım. Bu tabancaların elle gömülmesi mümkün değil, muhtemelen dozerlerle falan yapılmış olabilir. Yaşananlara şaşırdım" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler