İstanbul'da polisi alarma geçiren şüpheli araçtan bomba çıktı

Bahçelievler'de şüpheli bir araç polisi alarma geçirdi. Polis ekiplerinin incelediği şüpheli araçta bomba bulunduğu ve bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 15:43
Abone Ol google-news

<video:885504>

.

 

Bahçelievler’de meydana gelen olayda, kapalı kasa minibüste patlayıcı madde olduğu yönünde ihbar üzerine polis alarma geçti. Aracın bulunduğu sokak emniyet şeridiyle kapatıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Terörle Mücadele Şubesi ve Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerine gelen bomba uzmanı polis, özel kıyafetini giyerek araçta inceleme yaptı. Araçta zaman zaman fünye ile kontrollü patlatma yapıldı. Araçta bulunan malzemeler indirilerek incelemeden geçirildi. Yaklaşık 2,5 saat incelenen şüpheli araçta bomba bulunduğu öğrenildi. Bir kişi gözaltına alınırken şüpheli araç çekiciyle olay yerinden götürüldü.

“BİZ GÖRMEDİK İHBAR ETMİŞLER”
Olayı görmediğini ve arkadaşlarından duyduğunu söyleyen Emrah Kırlangıç, “Biz görmedik ihbar etmişler zaten yolu kapatmışlar hemen. Bombayı kurarken yakalanmışlar, patlama olmadı da şuan çözmeye çalışıyorlar” dedi.

“ARABADA BOMBA VAR DEDİLER”
Olay yerindeki bir vatandaş etraftaki kalabalığı görünce ne olduğunu merak ettiğini söyleyerek, “Biz buraya namaz kılmaya geldik arabada bomba var dediler. Bakıyoruz, kalabalığı görünce bekliyoruz” diye konuştu.

“BOMBA KOYANI YAKALAMIŞLAR DİYORLAR”
Olayı anlatan çevredeki bir vatandaş, “Patlama falan yok kimisi 200 kilo kimi 300 kilo diyor. Bomba koyanı yakalamışlar diyorlar. Arabayı lastikçi bulmuş herhalde, öyle bir laf var” ifadelerini kullandı.

 FATİH'TE BASKIN: 1 GÖZALTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler'deki patlayıcı yüklü kapalı kasa minibüsle ilgili çok yönlü çalışma yürütüyor. Çalışmalar kapsamında akşam saatlerinde Fatih'te bir eve operasyon düzenlendi. Özel harekatçıların da katıldığı operasyonda, İskenderpaşa Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binanın ikinci katındaki dairede 1 kişi gözaltına alındı. Şüphelinin gözaltına alınmasının ardından daire didik didik aranırken operasyon sırasında çevredeki sokaklar yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

PKK üyesi olduğu ileri sürülen şüpheli Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bahçelievler'de bulunan yaklaşık 60 kilo patlayıcı yüklü minibüsü almaya gelen kişi ile birlikte olaya ilişkin toplam 2 kişi gözaltına alınmış oldu.

Olayla ilgili çalışma sürüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler