İstanbulluya dört günlük müjde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların 4 gün sürecek Kurban Bayramı boyunca ulaşımdan yüzde 50 indirimli faydalanacaklarını bildirdi.

Yayınlanma: 03.11.2011 - 16:14
Abone Ol google-news

Belediyeden yapılan açıklamada, yurttaşların Kurban Bayramı'nı rahat ve huzur içinde geçirebilmeleri amacıyla bir dizi önlem alındığı kaydedildi.

Açıklamada, alınan karar gereği yurttaşların bayram süresince İETT otobüsleri, metrobüs, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ve şehir hatları vapurları ile birlikte, İstanbul Otobüs A.Ş. ve Özel halk Otobüsleri'nin yüzde 50 indirimli hizmet vereceği bildirildi.

Ayrıca, İETT'nin arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracağı ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacağı ifade edildi.

ULAŞIM A.Ş'nin bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet vereceği vurgulanan açıklamada, dört günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferlerinin öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise sıklaştırılarak gerçekleşeceği ifade edildi.

Tarifeli seferler dışında, artan yolcu yoğunluğuna bağlı olarak ek seferler düzenleneceği kaydedilen açıklamada, İstanbullular'ın rahat seyahat etmesi için, bayram süresince güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulacağı ve kontrollerinin sıklaştırılacağı belirtildi.

Alınan önlemler çerçevesinde İSKİ'nin de tüm kente tam kapasiteyle su vereceği ifade edilen açıklamada, olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirlerin ve nöbetçi ekip sayısının artırılacağı kaydedildi.

İtfaiye ekiplerinin 24 saat görev başında olacağı bilgisine yer verilen açıklamada, Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün de bayram süresince görev yapacak ekiplerin sayısını arttıracağı, tatil nedeniyle kaçak yapı ve gecekondu yapımına asla izin verilmeyeceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Çevre Koruma Müdürlüğü'nün de bayram süresince kurban satış ve kesim yerlerinin ilaçlanma ve dezenfeksiyonunu yapacağı belirtildi.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü'nün sağlık, zabıta ve itfaiye daire başkanlıkları ile çevre koruma, atık yönetimi, park-bahçeler ve sosyal İdari işler müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleriyle Bayram süresince koordineli olarak çalışacağı ifade edilen açıklamada, kurban satış ve kesim yerlerindeki kurbanlık hayvan ve etleri ile ilgili vatandaşlardan gelecek muhtemel şikayetleri değerlendirerek gerektiğinde ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yapılacağı ve şikayetleri değerlendirmek üzere veteriner hekim ve zabıtadan oluşan 5 ekibin görevlendirileceği belirtildi.

Kaçan kurbanlıkların yakalanması için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, vatandaşların şikâyetlerini ''533 66 76'' ve ''453 73 00'' numaralı telefonlara yapabilecekleri kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün de önlemler çerçevesinde ekip sayısını normal günlere kıyasla arttırarak ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak kent genelinde denetimler yapacağı vurgulanan açıklamada, Beyoğlu, İstanbul ve Anadolu kesimindeki sokaklarda dolmuş, taksi ve minibüslerin denetleneceği belirtildi.

Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü'nün de bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyeceği bilgisine yer verilen açıklamada, Sağlık Komuta Merkezi'nde ve tüm acil yardım istasyonlarında yeterli sayıda sağlık ekibi ve ambulans bulundurulacağı bildirildi.

Açıklamada, Mezarlıklar Müdürlüğü'nün de normal mesai saatinden önce mezarlıkları ziyarete açacağı ve bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturacağı ifade edilerek, dilencilerin ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar yapacağı ve halkın ziyaretlerini rahat yapabilmesi için gerekli tedbirleri alacağı, bayram süresince de cenaze işlemlerini aksatmadan devam ettireceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler