İşte Sosyal Medya'nın seçim karnesi

Twitter’da Seçim Hakkında 10.6 Milyon Mesaj Attık

Yayınlanma: 06.04.2014 - 13:23
Abone Ol google-news

Yerel seçimlerden önceki bir hafta ve 30 Mart Pazar günü Twitter’a siyaset damgasını vurdu desek yerinde olur. Twiter’a erişimin engellenmesi ve TV programlarında seçim ve siyaset programlarının artmasıyla, Twitter gündemi de bu eksene doğru bir kayma gerçekleşti.

30 Mart seçim günü ve onu takip eden günün sabahına kadar olan Twitter datasına baktığımızda konuşmaların %64'nün seçimle ilgili olduğunu görüyoruz. Bu mesajların içeriğine baktığımızda genel olarak ajanslardan gelen farklı sonuçlar, seçim sayım sürecinde yaşanan usulsüzlükler ve Ankara gibi sonuçların birbirine çok yakın olduğu illerdeki çekişmelerin tartışıldığını görüyoruz.

TV’de ise kanallar arasında seçim sonuçlarını en hızlı ve doğru şekilde verme yarışı yaşandı. FOX TV’yle Fatih Portakal seçim günü için özel bir hashtag (#foxsecim2014) kullanarak sosyal medyada rakiplerine fark attı ve 30.000 mesajla en çok konuşulan ekran yüzü oldu. CNN Türk’de ise Cüneyt Özdemir’le beraber seçim sonuçlarını takip eden Enver Aysever ekranda okuduğu tweetler ve eleştirel yorumlarıyla kullanıcıların hakkında en çok mesaj attığı bir diğer kişiydi. Ancak hem seçim öncesi hem de seçim günü ölçümlemelerimizde hızla yükselen kanal Artı1 TV olurken, Mirgün Cabas ve Can Dündar kanalın en çok öne çıkan yüzleriydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler