İşte Türkiye'nin dehşet veren sentetik uyuşturucu karnesi

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) 2017 Uyuşturucu Raporu’na göre, Türkiye sentetik uyuşturucu kullanımı sonucu ölümlerde, Avrupa ülkeleri içinde (AB’ye üye 28 ülke ve Türkiye- Norveç verileri) ilk sırada yer alıyor.

İşte Türkiye'nin dehşet veren sentetik uyuşturucu karnesi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.04.2018 - 09:06

2017 Uyuşturucu Raporu’na göre; yüksek dozda uyuşturucu kullanımı nedeniyle, 2017 yılında 580 kişinin yaşamını yitirdiği Türkiye’nin konumu üç şekilde vurgulanıyor:

- Çok fazla sayıda yakalama gerçekleşti.

- Genç nüfusu ile ciddi bir tüketici pazarı haline geldi.

- Avrupa Birliği, Ortadoğu ve Asya arasında uyuşturucu ticareti rotalarında yer alıyor.

Ölümlerin artmasındaki en büyük etkenin, ucuz ve kolay temin edilmesi bakımından sentetik uyuşturucuların en yaygın kullanılma biçimi bonzai olması gösteriliyor. Ayrıca; 2015’te Türkiye’de, diğer tüm ülkelerin rapor ettiği miktarların toplamından daha büyük miktarda, (5.7 milyon tablete denk gelen) MDMA (Ecstasy) yakalandığı bildiriliyor. Habertürk'ten Serpil Yılmaz, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz'ın açıklamalarını köşesine taşıdı. 

Yeşilay’ın İçişleri Bakanlığı bünyesindeki “Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu” nda temsil edildiğini söyleyen Yılmaz, kanıta dayalı bilimsel veriler ışığında; uyuşturucu ve madde bağımlığı ile ilgili mücadelede önleme çalışmalarının öneminin kavrandığını söylüyor. 

Türkiye’de önleme çalışmaları, 2014 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yeşilay işbirliğiyle “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı” başlatılmıştı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon