'İstediğimi aldım' diyen tecavüzcüye 12 yıl

Diyarbakır'da, 2013 yılında kız arkadaşı N.T.'yi ağaçlık bir alana götürerek tecavüz ettiği iddia edilen R.K.'nın 12 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

Yayınlanma: 25.06.2015 - 17:00
Abone Ol google-news
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 23 yaşındaki N.T., 18 Nisan 2013 tarihinde 2 yıldır görüştüğü erkek arkadaşı 23 yaşındaki R.K. tarafından gezmek amacıyla ağaçlık alana götürüldü. 
 
İddianamede, olay yerinde mağduru öpmeye çalışan R.K.'nın olumsuz yanıt alınca kız arkadaşına Tokat atarak yere düşürdüğü kaydedildi. Kız arkadaşının elbiselerini zorla çıkarıp cinsel istismarda bulunan R.K.'nın tecavüz olayından sonra mağdura, "Ben istedigimi aldım" dedikten sonra küfürlü şekilde "şimdi git" dediğini vurgulayan savcı, N.T.'nin polis merkezine sığındığını belirtti. 
 
Hastaneye sevk edilen mağdurun vücudunda birçok darp ve morarma izine rastlandığını kaydeden savcı, N.T.'nin şüpheli hakkında şikayetçi olduğunu kaydetti. 
 
Savcı, olaydan sonra tutuklanan şüphelinin 'Nitelikli cinsel saldırı' ve 'Alenen hakaret' suçlarından 14 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Mağdurun adli raporlarla doğrulanan ifadesinin samimi bulunduğunu belirten savcı, şüphelinin inkar içeren savunmasına itibar edilmesinin mümkün görülmediğini ifade etti. 
 
İddianamenin kabulünün ardından sanık R.K.'nın tutuklu yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Yargılama sırasında ifadesi alınan R.K., mağdur N.T. ile 1 yıldan beri görüştüğünü belirterek, olay günü ağaçlık alana gittiklerini, ancak cinsel istismarda bulunmadığını söyledi.
 
SAVCI: RUH SAĞLIĞI BOZULDU
 
Davanın son duruşmasında söz alan mağdur avukatı Halime Sanli, N.T.'nin bir yılı yakın süre tedavi gördüğünü belirterek, "Şahsın iyileşmesi ceza indirimini gerektirmez. Mağdure olaydan bir gün sonraDiyarbakır Barosu'na gelmişti. Yüzü ve vücudunda darp izleri vardı. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz"dedi. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, alınan heyet raporuna göre mağdurun ruh sağlığının bozulduğunu ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını istedi. Söz hakkı verilen tutuklu sanık R.K. ise, verilen cezayı kabul etmediğini belirterek, "Psikolojik sorununun benimle bir ilgisi yoktur. Psikolojik raporunun benimle alakası olup olmadığı belli değildir. Belki ailesiyle ilgili sorunlarının olması nedeniyle psikolojisi bozulmuştur. Mağdurun psikolojik sorunu ben değilimdir. Önce yüce Allah'a sonra yüce heyetinize sığınarak tahliyemi talep ediyorum" dedi.
 
İNDİRİM UYGULANMADI
 
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık R.K.'yı 'Cinsel istismar' suçundan önce 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçun nitelikli halinin işlendiğine kanaat getiren mahkeme, R.K.nın cezasında yarı oranında artırım yaparak 12 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme verilen cezada herhangi bir indirim uygulanmadığını belirtti. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler