İsyan havası kesenin ağzını açtırdı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülkenin daha az gelişmiş bölgelerinde altyapıyı düzeltmek için 1,6 milyar dolar tutarında yatırım yapacak.

Yayınlanma: 02.03.2011 - 16:53
Abone Ol google-news

BAE haber ajansı WAM'ın haberine göre, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife Bin Zayid El Nahayan'ın ülkenin daha az gelişmiş bölgelerini gezdikten sonra geçen ay verdiği talimat üzerine bu bölgelerde su ve elektrik şebekelerinin iyileştirilmesi için 1,6 milyar dolar tutarında yatırım yapılması kararı alındı.

''Kuzeydeki emirliklerde vatandaşlara ait evlere ve dükkanlara elektrik tedarik edilecek'' denilen haberde, El Nahayan'ın Abu Dabi Su ve Elektrik İdaresine, Federal Elektrik ve Su İdaresine 1.300 megavat elektrik aktarması talimatı verdiği kaydedildi. El Nahayan'ın ayrıca kuzeydeki Kalba kentinden doğu kıyılarındaki Dibba bölgesine 100 kilometre uzunluğunda su boru hattının yanı sıra kuzeydeki Ummül Kayveyn emirliğinde 60 kilometrelik petrol boru hattı yapılmasını istediği belirtildi.

BAE'de süpermarketlerin gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarının bir aylığına yüzde 40 kesilmesi için Ekonomi Bakanlığıyla anlaştığı da bildirildi.

Arap dünyasının ikinci büyük ekonomisi ve kişi başına milli gelirin 47 bin doların üzerinde olduğu BAE, henüz Ortadoğu Ve Kuzey Afrika'daki halk hareketlerinden etkilenmiş görünmüyor. BAE'de, muhtemel karışıklıkların büyük olasılıkla vatandaşları başkent Abu Dabi'nin petrol, ticaret ve emlak sektöründeki zenginliğinden çok az yararlanan kuzeydeki beş emirlikte meydana gelebileceği belirtiliyor.

BAE bu yıl bütçede 11,16 milyar dolar tutarında harcama yapmayı planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon