İtalya'da gemi kazası: 6 ölü, 69 kayıp

İtalya'nın Toskana bölgesi kıyıları açığında içerisinde 4 bin 200 yolcunun bulunduğu "Costa Concordia" yolcu gemisinin karaya oturması sonucu meydana gelen kazada 6 yolcunun öldüğü, 15 yolcunun yaralandığı, 69 yolcunun halen kayıp olduğunu bildirildi.

Yayınlanma: 14.01.2012 - 07:55
Abone Ol google-news

İtalya'nın batısında yer alan Toskana bölgesi kıyıları açığındaki Giglio Adası yakınlarında ''Costa Concordia'' adlı yolcu gemisinin karaya oturması sonucu yaşamını yitirenlerden üçünün cesedi bulundu.

İtalyan haber ajansı ANSA, bulunan cesetlerin 2 Fransız yolcu ile bir Perulu mürettebata ait olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

4 bin 234 kişiyi taşıyan yolcu gemisi dün akşam saatlerinde Civitavecchia kentinden yola çıkmış, İtalya'nın kuzeybatısında Savona kentine doğru yol alırken karaya oturmuştu.

Türk yurttaşlarına ulaşıldı

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan 'Costa Concordia' isimli cruise gemisinde 9 Türk yurttaşın hepsine ulaşıldığı bildirildi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre gemide bulunan Sırrı Tayfun Bora ve eşi, Mustafa Recep Tunççelik ve eşi, Egemen Filiz ile anne ve babasının yanısıra Almanya'da yaşayan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç sağ olarak Santo Stefano Limanı'na ulaşmış durumdalar ve sağlık durumları iyi.

30 metrelik bir yarık açıldı

Liman yönetimi cruise gemisiyle ilgili ilk tespitlerin yapıldığını açıkladı. İlk belirlemelere göre sol yanında 30 metrelik bir yarık açılan geminin kayalara çarptığı, kaptanın durumun ciddiyetinin bilinciyle yolcuların daha rahat tahliyesi içingemiyi  olabildiğince kıyıya yanaştırmaya çalıştığının tahmin edildiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler