İtalya'da 'loto' çılgınlığı

Şubat ayı başından bu yana süper lotoda kimsenin 6'yı tutturamadığı İtalya'da, bu geceki çekilişte de durum değişmedi. Büyük ikramiye, 82. çekilişte de devretmesinin ardından 131 milyon 500 bin avroya yükseldi. Şans oyunları tarihinde İtalya ve Avrupa'nın en yüksek ikramiyesi sahibinin belirlenmesi bir başka çekilişe kaldı.

Yayınlanma: 11.08.2009 - 20:06
Abone Ol google-news

İkramiyenin rekor rakama ulaşması İtalya'da halkın lotoya ilgisinin artmasını da beraberinde getirdi. İtalyanların şubat ayı başından bu yana süper loto oynamak için yaptıkları toplam harcama miktarının 1 milyar 638 milyon avro olduğu açıklandı. Altı ayı aşkın sürede süper lotodan devletin elde ettiği kazancın ise 840 milyon 500 bin avro olduğu kaydedildi.

Öte yandan, İtalya'daki süper loto çılgınlığı, ilk kez bir Katolik din adamının tepkisine neden oldu. Emekli Lecce Başpiskoposu Francesco Ruppi, devletin sayısal loto oyununa son vermesi çağrısında bulunarak, "Süper lotoyu durdurmak için artık bir yasa ya da kararname lazım. Bu iş bazı insanlar için bir putperestliğe dönüştü. Bu işe bir an önce bir çare bulunmalı" dedi.

Emekli Başpiskopos Ruppi, kimi yerel yönetimlerin dahi umutlarını lotoya bağladığına değinerek, "İnsanların kazanma umuduyla borçlanmalarına ya da belediyelerin borçlarını kapatma umuduyla loto oynamalarına seyirci kalınmamalı. Olaya kararlı bir müdahale şart olmuştur. Hükümet ya da ilgili kuruluşlar bu işe bir çare bulmalı. Loto oyuncularının huzuru açısından da bir çözüm üretilmesi şart olmuştur. Aksi taktirde pek çok aile elindeki mal varlığını da kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunuyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler