İZELMAN İşçilerinden AKP'li il Başkanı'ya sert tepki

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ve İZELMAN çalışanları, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın "İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN'ın PKK'lı yuvası olduğu"na ilişkin sözlerine sert tepki gösterdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AKP İl Başkanı Delican hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 21.03.2016 - 16:51
Abone Ol google-news



DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İZELMAN'da örgütlü Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal ve 3 No'lu Şube Başkanı Gürol Doğan ile İZELMAN işçilerinin de katıldığı toplantıda ortak basın açıklaması yaptı. Sarı, AKP İl Başkanı Bülent Delican'ın ayrıştırıcı, uzaklaştırıcı ve dışa dönük dil kullanmasını kınadıklarını söyledi. Delican'ın 7 bin İZELMAN çalışanından özür dilemesine beklediklerini belirten Sarı, şöyle dedi:

"Bu yaptıklarının hedef saptırma olduğunu düşünüyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerini ele geçirerek, rantsal faydalardan yaralanmak isteyen AKP'nin bu oyununu bozacağız. Delican'a emeğe saygılı olmayı biz öğreteceğiz. Yaşamını, ailesinin geçimini sadece emek üzerinden sağlamaya çalışan üyelerimiz ve ailelerini rencide eden bu açıklamaları karşı, ispata davet ediyoruz. Kendi söylem ve dilleriyle 'İspat edemeyen namerttir' diyoruz. Delican bu açıklamaları yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde iktidar olamamanın acısını, işçilerin emekten yana partileri destekledikleri için mi yapıyor? Yoksa her taraf kan gölüne dönmüş güzel ülkemizde patlayan bombaları mı örtbas etmeye çalışıyorlar? 1 Kasım seçiminden önce 'Ya kaos ya AKP iktidarı' diyen Delican, 'Artık analar ağlamayacak, şehit haberleri gelmeyecek' söylemini kapatmak için mi bu açıklamaları yaptı? Biz İZELMAN çalışanları terör ve katliamlar kimden nasıl gelirse gelsin, amasız, fakatsız, lakinsiz kınayan bu ülkenin emekçileriyiz. Bizim üzerimizden politika yapıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya getirerek siyasal bir rant mı elde etmeye çalışıyorsunuz."



Memiş Sarı, AKP İl Başkanı Delican'ın özür dilemediği takdirde hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını da açıkladı. İZELMAN'a girmenin kolay olmadığını belirten Sarı, şöyle konuştu:

"Kanun ve hükümler çerçevesinde sabıka kaydı isteniyor. İl Başkanı Delican'ın elinde sözleriyle ilgili bilgi belge varsa hemen il binasının yakınında olan Bayraklı Adliyesi var. Belgeleri teslim eder, yargı sistemi de gereğini yapar. Günde 8 saat çalışan, ailelerine ekmek götüren, parkları bahçeleri temizleyen, çöpü temizleyen insanlar olarak barış isteyen insanları suçlayarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve örgütlü çalışmayı bir yoluna sokup iktidar olmanın hesaplarını yapıyorlar. Eğer özür dilemezse biz 10 bin işçimizle AKP İl binasında kendisini ziyaret edeceğiz. Güvenlik önlemlerini almaya gerek yok. Korkmasın biz emekçileriz, bizden zarar gelmez. Korkmasına gerek yok. Delican Cumhurbaşkanı'nın Atatürk Stadı'na geldiğinde insanları toplamaya çalıştığında yaşadığı eziklikle, iktidara geldiklerinde anaların gözyaşı akmayacak, şehit gelmeyecek dedikten sonra, gelen şehitlerin ezikliğini yaşıyor. İZLEMAN kimliği taşımaktan onur duyuyoruz. İZELMAN son zamanlarda en fazla vergi ödeyen kurumdur. Kendi ilçelerine ve yandaş şirketlerine baksınlar. İZELMAN kadar vergi ödüyorlar mı?"

Genel-İş 3 No'lu Şube Başkanı Güral Doğan ise "Şiddetle kendisini kınıyoruz. Bunların hepsi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde verdikleri kadro sözünü, yalanları yerine getiremeyecekleri için, örtbas etmek için yapılıyor" diye konuştu. Genel-İş 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal da yaptığı konuşmada "Yüzde 49 oy almış bir siyasi partinin İzmir İl Başkanlığı'nı yapan biri olarak kendini bilmez bir açıklama yaptı. İZELMAN'daki 7 bin işçi aileleri, çevreleriyle birlikte 100 bin insana terörist yakıştırması yaparak, haddini aşmış. Kendisini şiddetle kınıyorum" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler