İzmir'de 3 polisin tutuklanması

İzmir'de yankesicilik ve dolandırıcılık suç örgütüyle iş birliği yaptığı iddiasıyla 3 polis memurunun tutuklandığı soruşturma kapsamında, 2 polis memurunun daha gözaltına alındığı, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldıkları bildirildi.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 13:30
Abone Ol google-news

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin 25 Eylül'de düzenlediği operasyonda 42 ilde dolandırıcılık, yağma ve hırsızlık gibi suçları işledikleri iddiasıyla yakalanan 45 kişilik suç örgütünün bazı elemanlarının, bazı polislerle bağlantı kurdukları öğrenildi. Yapılan istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından bazı şebeke elemanlarıyla bağlantılı oldukları ileri sürülen 5 polis memuru yakalandı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan polislerden 3'ünün Gültepe Karakolunda, 2'sinin de Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıkları öğrenildi. Polis memurlarının bazı suç örgütü elemanlarıyla iş birliği yaptıkları, bazı resmi belgeleri değiştirip gizledikleri iddia edildi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 5 polis memuru ''resmi belgeyi gizlemek ve bozmak'' iddiasıyla adliyeye gönderildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen polislerden Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Ö.P. ve M.K ile Gültepe Karakolu'nda görev yapan S.E. tutuklandı. İki polis memuru ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler