Jaguar Land Rover bile işçi çıkarıyor

İngiliz Jaguar Land Rover 450 personelini işten çıkaracağını bildirdi. Şirket, işten çıkarma kararını, kredi sıkışıklığıyla ve talepteki ciddi düşüşle mücadele için aldığını açıkladı.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 12:47
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz yıl Hintli Tata Motors'un Ford'dan 1,7 milyar sterline satın aldığı Jaguar Land Rover şirketinin üst yöneticisi David Smith yaptığı açıklamada, satışların düştüğünü ve satışların ''bir süreliğine'' normal seviyelerine dönmesini beklemediği için 450 personelini işten çıkaracağını söyledi..

Firmanın, otomotiv piyasası düzeldiğinde yeni modeller ve teknolojiye yatırım yapabilmek için daha etkin olmaya ihtiyacı olduğunu belirten Smith, ''Jaguar Land Rover'ın, gelecek yıllarda yüzleşeceği güçlükler için daha verimli ve dinamik bir organizasyon olması önemli'' dedi.

Şirket yöneticilerin bu yıl prim alamayacağı ve idareci ücretlerinin artırılmasının en erken 1 Ekim'e kadar ertelendiğini de bildirildi. İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın sözcüsü, hükümetin, şirketin kararından ''hayal kırıklığına uğradığını'' belirterek, ''Jaguar Land Rover'ın kararı bugün piyasadaki sıkıntının sürdüğünü gösteriyor ve bu, genel olarak küresel ekonomide olanların bir yansıması'' diye konuştu.

Geçen yıl kasım ayında 750 kişinin işine son veren şirket, önceki gün, Noel tatilinde üretime ara verilen Solihull bölgesindeki fabrikasında üretimin bir hafta daha durdurulacağını açıklamıştı.
Tata'nın, milyonlarca sterlin sermaye koyacağını bildirdiği şirket, Solihull, Castle Bromwich ve Halewood'daki fabrikalarda 15 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Jaguar, Halewood ile Castle Bromwich'de, Land Rover ise Halewood ile Solihull'da üretiliyor.
Land Rover'ın satışları geçen yıl yüzde 30 gerilerken, Jaguar'ın satışları aynı dönemde yüzde 9 arttı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler