Jigolo operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Antalya'da erkekleri ''jigolo yapma'' vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı.

Yayınlanma: 20.11.2012 - 07:58
Abone Ol google-news

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan M.B. ve Ö.C.K. Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan örgüt lideri O.D. ile F.K, F.S, Ç.D, T.E, E.K. ve B.A, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir kişinin dolandırıldığını iddia ederek müracaatı üzerine, internette kurdukları siteye ''jigolo aranıyor'' diye reklam veren, arayan kişilere üye olmaları halinde ''jigolo'' olabileceklerini söyleyen suç örgütüne yönelik çalışma başlatmıştı.

Polislerin müşteri gibi davranarak site iletişim hattını araması sayesinde ortaya çıkartılan suç örgütüne yönelik yaklaşık 1 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Antalya, İstanbul ve Ankara'da yapılan eş zamanlı yapılan operasyonda 4'ü kadın 9 kişi gözaltına alınmıştı.
''Jigolo'' olmak için suç örgütüne başvuran erkeklerin siteye üye olmak için 300 ile 500 arasında üyelik ücreti verdiği iddia edilmişti. Örgütün bu sayede günlük gelirinin yaklaşık 7 bin lira olduğu öne sürülmüştü. Örgütün bu şekilde yüzlerce kişiyi dolandırdığı, ancak çoğu kişinin utandığı için şikayetçi olmadığı kaydedilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler