K. İrlanda'da polis saldırılardan endişeli

Kuzey İrlanda polisi, ülkede faaliyet gösteren muhalif Cumhuriyetçi grupların, yakın dönemde özellikle polisi hedef alan yeni saldırılar düzenlemesinden endişe ediyor.

Yayınlanma: 23.04.2011 - 07:53
Abone Ol google-news

Polis, ülkedeki diğer örgütlerle bağlantıları bulunmadığını vurgulayan ve kendilerini "IRA" olarak tanımlayan yeni bir yapılanmanın, 2 Nisan'da Omagh'da polis memuru Ronan Kerr'in ölümüne neden olan bombalı saldırıyı üstlenmesinin ve önümüzdeki günlerde yeni eylemler planladıklarını açıklamasının ardından, halkı özellikle Paskalya tatili sırasında dikkatli ve tetikte olmaya çağırdı.

Bu arada, Omagh'daki saldırıyla ilgili gözaltına alınan şüphelinin bugün mahkemeye çıkarılacağı belirtildi. Kuzey İrlanda emniyetine yeni katıldığı belirtilen Katolik polis memuru Ronan Kerr (25), 2 Nisan'da işe gitmek üzere evden çıktığında, aracına yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. İrlanda Başbakanı Enda Kenny ile Kuzey İrlandalı liderler, cenaze törenine birlikte katılarak dayanışma sergilemişti.

İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu IRA'nın silah bırakmasının ardından ortaya çıkan ve farklı isimler altında faaliyetlerini sürdüren örgütler, Kuzey İrlanda'nın İngiltere ile bağlarını kopartmasını istiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler