Kaçak göçmen sayısı 25 bini geçti
İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni, Temsilciler Meclisi'ndeki özel oturumda, Tunus'tan gelen kaçak göçmen ve bu ülkeyle yaptığı anlaşmayla ilgili parlamentoya bilgi verdi.
İtalya'nın Tunus'a en yakın kara parçası Lampedusa adasının aldığı kaçak göç ve buna karşı alınan önlemler hakkında parlamentoya bilgi vermek için söz alan İçişleri Bakanı Maroni, 1 Ocak 2011'den bu yana 390 teknenin İtalya'ya 25.867 kaçak göçmen taşıdığını ifade ederek, ''Bunlardan 21 bini Tunuslu, 2300'ü Libyalı geri kalanını da Somalili ve Eritreli göçmenler oluşturuyor'' dedi.
Bakan Maroni, mültecilere geçici oturum izni vereceklerini aktararak, ''Göçmenlerden büyük çoğunluğu diğer Avrupa ülkelerine gitmek için niyetlerini belirtti. İzinler, herhangi bir suça karışmamış olanlara verilecek'' diye konuştu.
Tunus ile yapılan anlaşmaya da değinen Roberto Maroni, hafta başında geçici Tunus hükümetiyle yaptıkları anlaşmadan sonra gelenlerin bir şekilde ülkelerine geri gönderileceklerini söyledi. İçişleri Bakanı, Tunus'a sınırın denetlenmesi konusunda da yardımcı olacaklarını kaydetti.
Konuşmasında Avrupa ülkelerine de sitemde bulunan Maroni, ''Akdeniz'e kıyısı olan ülkeleri, bu tip göç hareketleri karşısında yalnız bırakan bu sistem böyle devam edemez. Mağrib ülkelerine bu şekilde davranan tek ülke İtalya olamaz'' ifadesini kullandı.
Kaçak göçmenlerin ülke genelinde 20 bölgeye eşit şekilde dağıtılmasını öngören anlaşmanın, hükümetle bölge yönetimleri arasında 30 Mart'ta sağlandığını hatırlatan Maroni, Başbakan Silvio Berlusconi başkanlığında yapılan ve kabine üyelerinin katıldığı toplantıda, bölgelerin, valiliklerin, belediyeler ile sivil korumanın yapması gerekenlerinin konuşulup, kararlaştırıldığı bilgisini parlamenterlerle paylaştı.
Bakan Maroni'nin konuşmasını yaptığı sırada muhalefet partisi Değerler İtalyası milletvekili Pierfelice Zazzera'nın ''Katil Maroni'' yazılı döviz açması oturumda sinirlerin gerilmesine neden oldu. Zazzera, pankart eylemini, Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini'nin uyarısıyla sonlandırıp, özür diledi.
En Çok Okunan Haberler
-
İbo Şov'a katılan isimlere eleştiri yağdı
-
Erdoğan'a İmamoğlu ve Yavaş şoku
-
Ankara'da evlere şeriat bildirisi dağıtıldı
-
'Naci Ağbal'a yolu gösterdi'
-
AKP iletişim politikası
-
Bahçeli seçim sistemi arıyor
-
Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanı beni aradı
-
Sinovac, web sitesine Türkiye’den erişimi engelledi
-
İSKİ’den kritik uyarı
-
Yasaklar ne zaman kalkabilir?
Video Haberler
-
Boğaziçililer sosyal medyadan koro halinde seslendi
-
Erdoğan konuşturmadı: Sen mikrofonu vekilimize ver
-
Erdoğan'a 'Takoz' yanıtı: Eğer bir takoz varsa...
-
İstanbul’da kar yağışı başladı
-
Şaşırtan baskın: Dışarıdan çiğköfteci içi berber
-
CHP'li ismi şoke eden skandal görüntüler
-
İmamoğlu, Nazım Hikmet'in eserini okudu
-
İstanbul'da rezaletin görüntüleri! O anlar kamerada
-
Himalaya dağlarındaki çığ felaketi kamerada
-
Boğaziçili öğrencileri karanlık da durduramadı
En Çok Okunan Haberler
-
İbo Şov'a katılan isimlere eleştiri yağdı
-
Erdoğan'a İmamoğlu ve Yavaş şoku
-
Ankara'da evlere şeriat bildirisi dağıtıldı
-
'Naci Ağbal'a yolu gösterdi'
-
AKP iletişim politikası
-
Bahçeli seçim sistemi arıyor
-
Selçuk Özdağ: Cumhurbaşkanı beni aradı
-
Sinovac, web sitesine Türkiye’den erişimi engelledi
-
İSKİ’den kritik uyarı
-
Yasaklar ne zaman kalkabilir?