Kadıköy'de binlerden barış sloganları

Kadıköy İskele Meydanı'nda "Gezi'den Lice'ye barış için mücadeleye" sloganıyla düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi yürüyüş kortejlerinin alana girmesinin ardından başladı. Miting alanı şimdiden hınca hınç doldu.

Yayınlanma: 01.09.2013 - 10:59
Abone Ol google-news

150'yi aşkın kurum ve kuruluştan oluşan Demokrasi ve Barış Platformu tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda "Gezi'den Lice'ye barış için mücadeleye" sloganıyla düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi yürüyüş kortejlerinin alana girmesi ardından başladı.

Miting kortejlerin ardından BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, siyasi parti genel başkanları ve emek örgütü temsilcilerinin protokoldeki yerlerini almasının ardından başladı. Binler sık sık "Her yer Taksim her yer direniş, "Her yer Rojava her yer direniş", "AKP savaş, halklar barış istiyor" sloganları atarken, miting de ilk olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından ise demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu gerçekleştirildi. Gezi'de yaşamını yitirenler için ise bir dakika boyunca alkış eylemi gerçekleştirildi.

ANF'nin haberine göre; miting, çağrıcılar ve tertip komitesi adına İHD İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe'nin konuşmasının ardından İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Sözcüsü Süleyman Solmaz, Barış İçin Kadın Girişimi adına Seher Solmaz, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşmaları ile devam edecek.

Konuşmaların ardından ise, Erdoğan Emir, Grup Vardiya ve Agire Jiyan sahne alacak.

 

İlgili  haberler için tıklayınız;

ÜSKÜDAR SAHİLDE İNSAN ZİNCİRİ

KADIKÖY'DE BİNLERDEN BARIŞ SLOGANLARI

KUĞULU'DA BARIŞ İÇİN EL ELE


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler