‘Kadınlar artık öne çıkmaktan korkmuyor’

Gitarist Ana Popovi c, cinsi yet ayrım cılığının azaldı ğını söylüyor.

Yayınlanma: 21.11.2018 - 22:56
Abone Ol google-news

 

Çağdaş müziğin başarılı gitaristlerinden Ana Popovic, grubuyla birlikte yarın akşam saat 22.00’de Zorlu PSM’de konser verecek. Blues gitaristi Popovic, babasını rol model olarak 15 yaşında başladığı kariyerinde 2000’lerin başından bu yana Eric Burdon, Buddy Miles, gibi ünlü isimlerle birlikte sahne alırken ABD’nin Billboard müzik listelerinde de üst sıralarda yer aldı. Ana Popovic’le konser öncesi konuşma şansı yakaladık.

-“Trilogy” ile birlikte 3 albümü aynı anda yayımlamıştınız. Bütün şarkıları bir anda piyasa sürmek bir risk taşıyor mu?

“Triology” birkaç yıl önce yayımlanmıştı. En son olarak kadınların gücünü anlatan “Like It On Top” isimli şarkım çıktı. “Triology” riskli bir hamle olmadığını kanıtladı aslında. ABD Billboard listesinde Clapton, Bonnie Raitt, Tedeschi Trucks Band gibi isimlerle birlikte en tepede yer aldı. Ayrıca herhangi bir albümden iki kat daha pahalıydı. Bu da insanların eğer kaliteli müzik elde edeceklerine inanıyorlarsa hâlâ CD aldığını kanıtlıyor.

-Müzik piyasasında müzisyenler artık genelde single çıkararak ilerliyorlar, müziğin tüketimindeki bu değişim sizi nasıl etkiledi?

Bence müzik değişiyor ve bu böyle sürecek. Bu gerçeği kabullenmeliyiz. Ama şimdiye dek her değişim beraberinde güzel şeyler de getirdi. Eğer sosyal medyayı nasıl kullanacağını biliyorsanız, bu değişimden fayda sağlayabilirsiniz. En azından sanatçılar artık müzik şirketleri tarafından alınıp bir kenara koyulamayacak. Eğer kendinizi gösterirseniz, insanlar sizin konser biletlerinizi ve şarkılarınızı alacaktır.

-Her meslekte olduğu gibi müzisyenlikte de kadın olmanın getirdiği zorluklar var, değil mi? Mesela erkeklere oranla kadın gitarist örneklerini neden daha az?

İşimi çok seviyorum, bu benim tutkum. Güçlükler olsa da buna değiyor. Gitgide daha çok kadın, grup lideri başarılı kadın müzisyenler var bugünlerde ve öne çıkmaktan korkmuyorlar. 50 yıl öncesine göre şu an kadın müzisyen olmak için daha iyi bir zaman tabii. Ama hâlâ birçok gitar festivalinde daha az kadın sahneye çıkıyor. Ben son 4 yıldır “Experience Hendrix Tour” sahnesindeki tek kadın gitaristim ve kadınları temsil etme onuruna erişiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler