Kadınlar Emine Bulut için sokağa çıktı: ‘Emine’yi şiddeti yaratan sisteminiz öldürdü’

Kırıkkale’de eski eşi Fedai Baran tarafından 10 yaşındaki kızının gözü önünde katledilen Emine Bulut için Türkiye’nin dört bir yanında eylem çağrıları yapıldı. Ankara Kadın Platformu da AKP iktidarının sürecin sorumlusu olduğu belirtilerek, “Kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan, hatta belki de şiddeti kendi yaratan ve körükleyen sisteminiz öldürdü Emine’yi. Emine’nin ‘ölmek istemiyorum’ diyen çığlıkları kulaklarımızda, yaşam hakkımızı savunacağız” açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 23.08.2019 - 20:47
Abone Ol google-news

 
 
 
Boşandığı erkek tarafından katledilen ve son görüntülerinde “Ölmek istemiyorum” sözleri duyulan Emine Bulut için çeşitli kadın platformları tarafından eylem çağrısı yapıldı. Ankara Kadın Platformu tarafından da Kuğulu Park’ta basın açıklaması yapıldı. “Öfkeliyiz, kızgınız, üzgünüz” denilen açıklamada, kadınların şiddete uğradığı, cinayetlerin hiç hız kesmediği Türkiye’de kadınlara ısrarla ‘boşanmayacaksınız’ denildiği için Emine Bulut’un öldürüldüğü kaydedildi. Boşanmaları engellemek için Meclis’te komisyon kuran, nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapan, şiddite ilişkin koruma kararlarının alınmasını sağlayan yasayı kaldırmak isteyen siyasal iktidarın Bulut’un ölümünden sorumlu tutulduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

‘'CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİ ÖLÜM OLARAK DÖNDÜ''

'‘On sekiz yıllık AKP iktidarı biz kadınlar için, içinde güvenle yaşayabileceğimiz bir ülke bırakmadı. Şiddet yaşamın kendisi haline getirilirken uygulanan muhafazakar politikalar kadınlara eşitliğin olmadığı bir ortam sundu. Bizzat cumhurbaşkanı tarafından sürekli söylenen eşit olmadığımız dair vurgu, bizlere şiddet, taciz, tecavüz, yoksulluk ve ölüm olarak döndü. Kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan, hatta belki de şiddeti kendi yaratan ve körükleyen sisteminiz öldürdü Emine’yi.

‘İKTİDARIN BÜTÜN YETKİLİLERİ ŞİMDİ SUSUN'

Emine’nin ‘ölmek istemiyorum’ diyen çığlıkları kulaklarımızda, yaşam hakkımızı savunacağız. Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz. yasaları kaldırmanıza ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenize engel olacağız. Aile içinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz. O yüzden şimdi siyasal iktidarın bütün yetkilileri susun. Tek kelime etmmeyin. Söyleyeceklerinizi biliyoruz ve artık duymak istemiyoruz. Bugün kız kardeşimiz Emine’nin yasını tutacağız. Ama susmayacağız. Tıpkı daha önceki kadın cinayetlerinede olduğu gibi...”

<haber-yatay:1546942,1546599,1546726,1545798,1545644,1546233>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler