Kahvelerde kadına şiddete 'hayır!'
Trabzon genelinde kadına karşı şiddetle mücadele çalışmaları kapsamında kahve toplantıları düzenleniyor.
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, yaptığı açıklamada, Trabzon Valiliği Yerel Eşitlik Birimi koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Kadın Platformu ortaklığıyla kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele kapsamında il genelinde çalışma başlatıldığını söyledi.
Çalışmanın il merkezindeki 10 pilot mahallede ve tüm ilçelerde belirlenecek kahvehanelerde düzenleneceğini belirten Kızılcık, ''Çalışma, emniyet ve sosyal hizmet mensupları ile kadın platformu temsilcileriyle bilgilendirme toplantılarını içermektedir. Toplantılarda, kadına yönelik şiddet nedir, şiddetin toplum üzerindeki etkileri, yasalardaki düzenlemeler, Türkiye'nin imzalamış olduğu kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik sözleşmeler konuları ele alınıyor'' dedi.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yer alması gereken tüm aktörlerin birlikteliğiyle gerçekleştirilen çalışmanın amacı şiddetin önlenmesi olduğunu vurgulayan Vali Kızılcık, ''Vatandaşlarımızın konuya yönelik bilgilendirilmelerini ve kadına karşı her türlü şiddetin suç olduğu konusunda farkındalık geliştirilmesini de bu projeyle sağlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
Beyaz kurdele
Birleşmiş Milletler Ortak Programı Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu ise proje kapsamında toplantıların ardından eğitim verilen kahvelere beyaz kurdeleyi simgeleyen plaket sunulacağını belirtti.
Mısırlıoğlu, burada amacın kadına karşı her türlü şiddetin suç olduğuna ve önlenmesine yönelik toplum genelinde farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı.
Beyaz kurdele kampanyasının 1991 yılında bir grup erkeğin Kanada'da kadınlara yönelik şiddeti kınamak için yakalarına taktıkları beyaz kurdele ile başladığını ve kısa sürede tüm dünyada yaygınlaştığını anlatan Mısırlıoğlu, ''Erkekler ve erkek çocuklar beyaz kurdele takarak kadınlara karşı şiddet uygulamayacaklarını, uygulanmasına göz yummayacaklarını veya bu konuda sessiz kalmayacaklarını taahhüt ederler. Beyaz kurdele, alışılmışın aksine kadınlar tarafından değil, erkekler tarafından kadına karşı şiddetin sonlandırılmasına yönelik yürütülen bir kampanyadır'' dedi.
Kadına karşı şiddetin bir insanlık suçu olduğunu ve bunun sadece kadınların sorunu olmadığına dikkati çeken Mısırlıoğlu, ''İstatistiklere göre, kadınların yüzde 75'i eşi tarafından şiddete uğruyor. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi devletin tüm kurumlarının ve tüm vatandaşların sorumluluğundadır. Bu kampanyada tüm paydaşların bu sorunun ortadan kaldırılması için güç birliği yaptığı önemli bir çalışmadır'' diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'
- WhatsApp, Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu!
- Hamaney 'Suriye' sessizliğini bozdu!
- O ülke Suriye büyükelçiliğini açıyor!
- ABD basınından Esad iddiası