Kalkandere Vakfı ve Derneği'ne yeni başkan

Kalkandere Eğitim Sağlık Çevre ve Kültür Vakfı ve Derneği'nin olağan kongresi 17 Mart pazar günü Üsküdar'daki vakıf binasında yapıldı.

Yayınlanma: 21.03.2013 - 17:28
Abone Ol google-news

Kongrede iki yıl boyunca Kalkanderelilere hizmet eden Vakıf ve Dernek Başkanı Tahir Yamakoğlu ve ekibinden bayrağı Harun Uzun devraldı.

Kongre Kalkandere Vakfı ve Derneği'nin eski ve yeni yöneticilerinin başkanlarının katılımıyla büyük bir kaynaşma içerisinde yapıldı. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de tecrübeli yöneticiler ve gençlerin katılımıyla oluşturulan Yönetim Kurulu büyük bir heyacanla eğitim, sağlık, kültür ve çevre konularında çalışmalara başlayacaklarını açıkladılar.  Kongrede Kalkandere Vakfı ve Derneği Gençlik Kolları'nın hazırladığı etkinlikler ve sunumlar gösterildi.
 

Kalkandere Eğitim Sağlık Çevre ve Kültür Vakfı


1990 yılında istanbul'da yaşan bir avuç Kalkandereli'nin, kültürünü, örf ve adetlerini yaşatma çabasıyla bir araya gelmesiyle hayata geçti. Bu sosyal proje büyük metropolde gittikçe yalnızlaşan, birbirinden ve kültüründen uzaklaşan insanlara bir umut ışığı olma adına atılmiş bir adım olarak dikkat çekiyor.

Çeşitli meslek guruplarındanoluşan vakıf her geçen yıl bir ivmeyle büyüyüp amaçlarını ve hedeflerini büyütmüştür. Yıllar içerisinde var olan çatının anlam ve hedefleri doğrultusunda bir adımdaha atılarak Vakıflaşma çabaları içerisine girilmiş olup, 1998 yılında bu amaç doğrultusunda Kalkandere Eğitim Sağlık Çevre ve Kültür Vakfı 102
kurucu üyesi ile kurulmuştur.

Bugün Kalkandere Derneği on bine aşkın üyesi ile sivil toplum kuruluşu olarak, Kalkandere Vakfı üst kimliğiyle hemşerilerine folklor köprüsü olmaya devem etmektedir.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler