Kapıkule Sınır Kapısı'nda tır kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkmak için bekleyen 550 tır, 14 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Yayınlanma: 19.11.2012 - 12:02
Abone Ol google-news

Kapıkule Sınır Kapısı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda inşaat çalışmaları nedeniyle 2 kantardan biri devre dışı kaldı, bu nedenle de Bulgaristan Gümrüğü'ne çıkışlar yüzde 50 oranında yavaşladı.
Tır şoförlerinin çıkış için Hamzabeyli veya İpsala gümrük kapılarını tercih etmeleri öneriliyor.

''24 saattir kuyrukta bekliyorum''

Kuyrukta bekleyen tır sürücülerinden Sabahattin Tuncel, yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Hollanda'ya yük taşıdığını, dün akşamdan beri kuyrukta beklediğini söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır benzeri bir kuyruk görmediğini anlatan Tuncel, ''Önceleri en fazla 10 kilometre kuyruk oluyordu. Dün akşam 20 kilometreden fazla kuyruk vardı. Şimdi 14-15 kilometre kuyruk var. Tır şoförlerinin kuyruk çilesi hiç bitmeyecek. 24 saatten beri kuyrukta bekliyorum'' diye konuştu.

''Bizim ömrümüz sıralarda geçiyor'' diyen tır şoförü Gürçay Sert ise kuyrukta beklerken büyük sıkıntılar çektiklerini bildirdi.

Açık arazide beklerken hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade eden Sert, ''Yetkililer artık bu soruna bir çözüm bulmalı. Bir de kuyrukta bekleyince duş, yemek ve dinlenme gibi kişisel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz'' şeklinde konuştu.

Tırda televizyon izleyerek vakit geçiriyor

Tır şoförü Bayram Camlı ise aracına taktırdığı çanak anten sayesinde kuyrukta beklerken can sıkıntısından kurtulduğunu söyledi.

Tır kuyruğunda saatlerce beklemenin çok sıkıcı olduğunu vurgulayan Camlı, ''Sırada beklerken vakit geçirmek için tıra uydu anteni taktırdım. Şimdi istediğim kanalı izleyebiliyorum. Sevdiğim dizi ve programları takip edebiliyorum. Sırada bekleyen diğer arkadaşlara göre daha şanslıyım galiba. Tırların yüzde 90'ında çanak anten teknolojisi yok'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler