Kar salı günü geliyor

İstanbul’a yılın ilk karı Kartal’a düştü. Kısa süreli kar yağışının ardından evlerin çatıları ve ormanlık alan beyaza büründü.

Yayınlanma: 07.12.2013 - 21:20
Abone Ol google-news

İstanbul’u etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz yönde etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) dış hat seferlerini gerçekleştiremedi. İBB kar yağışına karşı belli noktalarda kar küreme araçları bekleterek önlem aldı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, salı gününden itibaren yurdun kuzeybatı kesimlerinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. İstanbul’da bugün ve yarın beklenen en düşük hava sıcaklığı 2 derece. Salı gününden itibaren kentte kar yağışı bekleniyor. Çarşamba günü hava sıcaklığının 0 dereceye düşeceği İstanbul’da, perşembe günü de kar yağışının süreceği tahmin ediliyor.

ANKARA KAR YAĞIŞINA TESLİM! İŞTE BAŞKENTTEN KAR MANZARALARI

Kar yağışı yurt genelinde de etkisini sürdürüyor. Bolu dağında kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Kars ve Ardahan’da gece hava sıcaklığı eksi 17 dereceye kadar düştü. Doğu’da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17 dereceyle Kars’ta ölçüldü. Çatılarda buz sarkıtları oluştu. Sarıkamış’ta ise yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Hava sıcaklığının; bugün yurt genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı, önümüzdeki hafta boyunca da mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Bugün yağışların kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak şeklinde devam etmesi bekleniyor.

Salı gününden itibaren soğuk hava, kar yağışı, kuzey ve batı kesimlerde beklenen fırtına, iç ve doğu bölgeler başta olmak üzere yurt genelinde etkili olacak buzlanma ve don olayının neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Önlemler

İDO dün olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa ve Bandırma seferlerini iptal etti. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde başlayan kar yağışı öğlen saatlerinde Kartal’a ulaştı. Yakacık Aydos’ta kısa süre yağan kar ağaçların ve evlerin çatısını beyaza bürüdü. Kar yağışına karşı önlem alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, D-100 Karayolu başta olmak üzere yolların belli noktalarında küreme araçları ve yol kenarında tonlarca tuz hazır edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler