'Kara harekatı her an yapılabilir'

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Sınır ötesi operasyon, havadan olduğu gibi kara harekatı da sınır komşusu ile yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabilir" dedi.

Yayınlanma: 13.09.2011 - 08:50
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin makamında, Almanya Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Bakanı Maria Böhmer ve beraberindeki heyet ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sınır ötesi kara harekâtıyla ilgili yeni gelişmelerin sorulması üzerine kara harekâtının her zaman devam ettiğini belirten Şahin "Askerlerimiz karada, polisimiz karada. Yani karada boşluk yok. Arkadaşlarımız, görevlilerimiz karada harekât halindeler sürekli. Yani kara harekâtından kasıt, sınır ötesi bir kara harekâtı ise; o tabii ki ayrı bir konu, onun değerlendirmesi devam ediyor. Ama bizim kendi sınırlarımız dâhilinde kara harekâtımız, karadan kontrol, karada suç ve suçlularla mücadelemiz devam ediyor. Sınır ötesi harekât da havadan olduğuna göre karadan da sınır komşumuz ülkeyle yapılan ülkeyle yapılan görüşmelere bağlı olarak yapılabilir, her an" dedi.

Güvenlik Toplantısı

Bakan Şahin dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı ve sonrasındaki Güvenlik Toplantısı'na ilişkin alınan kararlarla ilgili bir soruya da yanıt verirken Bakanlar Kurulu'nda yapılan her değerlendirmenin ve alınan her kararın önemli olduğunun altını çizdi. Şahin "İç güvenlik ve terör konusunda herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi, ihtiyaçların karşılanması noktasında gecikmenin olmaması açısından Bakanlar Kurulu'nun ortak görüşü ve kararı oluştu. Terör örgütünün yürüttüğü ülkeyi bölmeye yönelik çabaları karşısında büyük devletimizin ve onun güvenlik güçlerinin, toplumumuzun da aziz milletimizin de desteğiyle bugüne kadar olan mücadelesinin bundan sonra da yine hiç tereddüde meydan vermeyecek şekilde ve terör örgütünü muhtemelen kısa zamanda bitirecek şekilde devam etmesi konusunda hükümetin kararlılığı ortaya kondu" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Hakkâri, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır'a gerçekleştirecekleri ziyaretin de önceden planlanmış bir ziyaret olduğunu söyleyen Bakan Şahin, bölgedeki güvenlik güçlerinin çalışmalarını da yerinde inceleyeceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler