Karasu'da termik santral protestosu

Sakarya'nın Karasu ilçesine termik santral kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuruda bulunan Suez Güney Enerji Üretim A.Ş yetkilileri, yurttaşlar tarafından protesto edildi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 16:14
Abone Ol google-news

Suez Güney Enerji Üretim AŞ tarafından, Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi Konferans Salonu'nda yurttaşları bilgilendirmek için bir toplantı düzenlendi. İlçeye gelen yetkililer, yurttaşların tepkisiyle karşılaşınca, konuşma yapamadan konferans salonunu terk ettiler.

Sivil İnsiyatif Grubu Başkanı Enver Albayrak, yaptığı açıklamada, kesinlikle ilçeye termik santral kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Termik santralin büyük zararları olduğunu söyleyen Albayrak, ''Şirket bilgilendirme toplantısı düzenledi. Salonda yaklaşık 2 bin yurttaşımız vardı. Ben yetkililere, herkesin termik santralin ne gibi zararları olduğunu bildiğini belirterek, salonu terk etmelerini söyledim. Polis nezaretinde konuşamadan gittiler. Termik santralin kurulmaması için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler