Kaz Dağları'ndaki Su ve Vicdan Nöbeti'nde çadır kararı

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu, yangın tehlikesi bulunduğu ve alanın yetersiz olması nedeniyle alana artık çadır kurulmayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 09.08.2019 - 18:39
Abone Ol google-news

Kaz Dağları'nda Kanadalı Şirketin altın arama çalışmalarında kesilen binlerce ağaç için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti’nde artık geceleri çadırlı konaklama yapılmayacak.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Belediye’ye gönderilen yazıda çadır alanın yangına hassas bir bölge olduğu ve bu nedenle çadırların kaldırılması istenmişti.

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu, Kaz Dağları'nda süren nöbete dair Valiliğin ve Orman Bölge Müdürlüğünün belediyeye gönderdiği yazıya dair açıklama yaptı.

Kurul tarafından yapılan açıklamada, “İlk günkü kararlılıkla, su ve vicdan nöbetimiz devam etmektedir. Gelinen noktada Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen insanlar su ve vicdan nöbetimize ve bölgede konaklamak üzere katılım göstermektedirler. Mevcut alanın fiziki koşulları bu kadar büyük bir talebi karşılayamayacak durumdadır. Bu yetersiz fiziki koşullarda yangın riski artmış, konaklayan insanların can ve mal güvenliği korayacak sınırı aşılmıştır. Bu nedenle şehir merkezi ile Kirazlı Balaban'da iki ayrı koordinasyon merkezi oluşturulacaktır. Bölgeyi ziyaret etmek isteyen destekçileri katliam alanına ziyaretleri koordinasayon kurulu aracılığı ile devam edecektir. Koordinasyon merkezlerinde bölgeye yönelik etkinliklere devam edilecektir. Kirazlı Balaban mevkiindeki su ve vicdan nöbeti alanında çadırlı konaklama yapılmayacaktır.” denildi.

 

 

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler